Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης: Χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Προκλητικός για άλλη μία φορά εμφανίστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής το πρωί της Δευτέρας (17/10) ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετώντας ναζιστικά ενόσω συνεδρίαζε το δικαστήριο.
Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων, μίλησε για «αυνάνες της αριστεράς» και χαιρέτισε ναζιστικά δηλώνοντας υποστηρικτής του Μεταξά.
«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» ανέφερε.
Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, η πρόεδρος αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς, όμως, να κάνει κάτι παραπάνω, έστω μία επίπληξη.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες που ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε χαιρετήσει και πάλι ναζιστικά μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, τη χαρωκαμένη μητέρα του Παύλου Φύσσα, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ενώ ο γιος του και υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε χαρακηρίσει δημόσια ως «αποκτήνωση» την ενέργεια του πατέρα του.


















