Σκιουφιχτά με κοκκινιστό κοτόπουλο
Υλικά:
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. θυμάρι
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 στικ κανέλα
• 1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
• 700 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι και στήθος
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 50 ml κόκκινο κρασί
• 500 ml νερό
• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ
• 2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλο σε βαζάκι
• 500 γραμ. σκιουφιχτά
Για το σερβίρισμα
• ελαιόλαδο
• πιπέρι
• μυζήθρα
• ρίγανη
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε το θυμάρι, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά.
Κάνουμε το κοτόπουλο ψίχα με δύο πιρούνια και βάζουμε μέσα τα βρασμένα σκιουφιχτά.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, μυζήθρα και ρίγανη.
Καλή σας απόλαυση!