Σπαγγέτι με κολοκυθάκι και ανθότυρο
Υλικά:
• 1 κολοκυθάκι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1/2 κ.γ. μπούκοβο
• 400 γραμ. σπαγγέτι
• 200 γραμ. ανθότυρο
• 1 κ.γ. δυόσμο
• αλάτι
• ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
• χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
• πιπέρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Ρίχνουμε το δυόσμο, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Καλή σας απόλαυση!