Χοιρινή τηγανιά με βαλσάμικο
Υλικά:
• 500 γραμ. χοιρινό λαιμό
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κρεμμύδι
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 50-70 ml ξίδι βαλσάμικο
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
• 500 ml νερό.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το χοιρινό.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο, βάζουμε το μέλι, τη ρίγανη, το νερό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Καλή σας απόλαυση!