Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
7 Οκτωβρίου 2022, 07:00
A+ A-
Ίσως τάρτα, ίσως κέικ...

Υλικά:

• 360 γραμ. ζάχαρη

• 335 γραμ. ηλιέλαιο

• 3 μεγάλα αβγά

• 2 βανιλίνες

• 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1 πρέζα αλάτι

• 385 γραμ. αλεύρι

• 3 μήλα πράσινα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αβγά και τις βανιλίνες για 4 λεπτά με μίξερ χειρός.


Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ξανά για 2 λεπτά.


Μέσα στο μπολ βάζουμε 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και αφού ανακατέψουμε, βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.


Μόλις κρυώσει γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή