Μηλόπιτα
Υλικά:
• 360 γραμ. ζάχαρη
• 335 γραμ. ηλιέλαιο
• 3 μεγάλα αβγά
• 2 βανιλίνες
• 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
• 385 γραμ. αλεύρι
• 3 μήλα πράσινα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αβγά και τις βανιλίνες για 4 λεπτά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ξανά για 2 λεπτά.
Μέσα στο μπολ βάζουμε 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και αφού ανακατέψουμε, βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
Μόλις κρυώσει γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Καλή σας απόλαυση!