Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο
3 Οκτωβρίου 2022, 07:00
Πανεύκολη και υγιεινή
Υλικά:
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 γρραμ. μανιτάρια
• 12 αβγά
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
• 400 ml γάλα
• 110 γραμ. τυρί τσένταρ
• 30 γραμ. παρμεζάνα
• 100 γραμ. μπρόκολο βρασμένο
• 130 γραμ. ψωμί σε κύβους
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε μπολ.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα, τα 2 μείγματα, το τσένταρ, την παρμεζάνα και το βρασμένο μπρόκολο.
Σε βουτυρωμένο ταψί (20×20 εκ.) βάζουμε το κομμένο σε κύβους ψωμί και από πάνω το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή σας απόλαυση!