ΕΥΒΟΙΑ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Συγκρούστηκαν δύο πλοία στο στενό του Καφηρέα

ΕΥΒΟΙΑ-ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Συγκρούστηκαν δύο πλοία στο στενό του Καφηρέα
22 Σεπτεμβρίου 2022, 18:23
A+ A-
Στο όρμο της Καρύστου αγκυροβόλησαν τα δύο πλοία, προκειμένου να επιθεωρηθούν, μετά την σύγκρουση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε ελαφριά  σύγκρουση δύο πλοίων, στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα και συγκεκριμένα του επιβατικού-οχηματαγωγού «PELAGITIS» (φωτό) με το μότορσιπ «PARADISE ISLAND», σημαίας Παναμά 

Το «PELAGITIS» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με 4 επιβάτες, 9 Ι.Χ.Ε., 21 φορτηγά, 3 δίκυκλα και 21 άτομα πλήρωμα με προορισμό τη Χίο.

Το «PARADISE ISLAND» είχε αποπλεύσει από λιμένα Algeciras Ισπανίας με προορισμό το λιμάνι Nemrut Τουρκίας, με 21 άτομα πλήρωμα.

Από την επαφή -σύγκρουση, κατά δήλωση πλοιάρχων, δεν υπήρξε τραυματισμός, εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα πλοία υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Τα δύο πλοία κατευθύνθηκαν αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου όπου αγκυροβόλησαν με ασφάλεια, προκειμένου επιθεωρηθούν.

Επιστροφή