Ερασμία Μάνου: Η κόρη της Σοφίας Βόσσου αρραβωνιάστηκε στη φυλακή τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη (VIDEO)
Τον κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη αρραβωνιάστηκε η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου. Οπως αναφέρει η ίδια, του είχε στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης όταν εκείνος έκανε απεργία πείνας.
«Είμαι πάρα πολύ καλά... Ο αρραβωνιαστικός μου είναι ο Βασίλης Δημάκης, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο φοιτητής κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης. Κατάφερε να τελειώσει το Πανεπιστήμιο, τις Πολιτικές Επιστήμες» ανέφερε αρχικά.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρώτη φορά που ήρθαν σε επικοινωνία, όταν ο Βασίλης Δημάκης έκανε απεργία πείνας. Εκείνη, όπως λέει, του έστειλε ένα μήνυμα στα social media, αλλά δεν διαχειριζόταν εκείνος το προφίλ του. «Οι άνθρωποι που το είχαν, του μετέφεραν την πληροφορία». Ετσι, ο Βασίλης Δημάκης επικοινώνησε μαζί της μέσα από τη φυλακή και γνωρίστηκαν. «Ακολούθησαν επισκεπτήρια που πήγαινα να τον δω στον Κορυδαλλό κάθε 15 ημέρες. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω. Είναι πολύ δύσκολο αλλά παράλληλα είναι μοναδικό».
«Εκείνος ζήτησε το τηλέφωνό μου κι επικοινώνησε μαζί μου. Μιλάγαμε και μετά πήγαινα στα επισκεπτήρια να τον δω κάθε 15 ημέρες και τον έβλεπα κλεφτά, όταν πήγαινε στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε στη συνέχεια. Τόνισε, μάλιστα, πως και οι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή, δεν παύουν να είναι κι εκείνοι άνθρωποι.
«Ο αρραβώνας έγινε με ειδική άδεια, παρουσία της μητέρας μου. Ήταν περίεργο όλο αυτό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό. Η μαμά μου με τον Βασίλη έχουν πολύ ωραία σχέση, επικοινωνούν με κάποια τηλέφωνα. Στην αρχή φοβήθηκε, όταν της το είπα. Μετά – δεύτερο χρόνο – ήθελε να το συζητήσουμε. Το τρίτο βήμα ήταν ότι γνωρίστηκαν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαρούμενη κι εκείνη για το θάρρος μου», σημείωσε η Ερασμία Μάνου, η οποία ελπίζει να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους και να κάνουν παιδιά.
Ο Βασίλης Δημάκης είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2020 είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμά του για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.


















