ΓΚΑΛΟΠ: Απογοήτευσε τους Ευβοιώτες ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδος από την τετράδα του Ευρωμπάσκετ

ΓΚΑΛΟΠ: Απογοήτευσε τους Ευβοιώτες ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδος από την τετράδα του Ευρωμπάσκετ
17 Σεπτεμβρίου 2022, 11:35
A+ A-
Σε γκάλοπ πριν τους αγώνες κανείς δεν πίστευε ότι θα τερματίσει κάτω από την τέταρτη θέση.

Η οδυνηρή ήττα από την Γερμανία, στη φάση των 8, με σκορ 107-96, σήμανε τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από την συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, μια εξέλιξη που ελάχιστοι περίμεναν.

Τουλάχιστον δεν την περίμενε κανένας Ευβοιώτης, απ' αυτούς που ψήφισαν στο ηλεκτρονικό γκάλοπ του egnomi.gr, με το ερώτημα: Τι θέση θα πάρει η Εθνική μας ομάδα στο ευρωμπάσκετ; 

Στο γκάλοπ ψήφισαν ηλεκτρονικά 441 άτομα και η πλειοψηφία πίστευε ότι η Εθνική μας θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, δηλαδή την 1η θέση, αφού αυτή η πιθανότητα συγκέντρωσε 210 ψήφους.

Την δεύτερη θέση πίστευαν ότι θα καταλάβει η Εθνική 57 άτομα, ενώ 27 άτομα ψήφισαν το ενδεχόμενο να πάρει τη τρίτη θέση. Μία σεβαστή ομάδα ψηφοφόρων (150 συνολικά) θεώρησε ότι η Εθνική θα πάρει μία θέση από την τέταρτη και πάνω, αλλά χωρίς να προσδιορίζει ποια ακριβώς.

Γεγονός είναι ότι οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά ματς (κυρίως στο τουρνουά Ακρόπολις), αλλά και στα δύο ματς των προκριματικών του Μουντομπάσκετ  (όπου διαλύσαμε το Βέλγιο και χάσαμε στην παράταση μέσα στην Σερβία) είχαν καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες.

Η είσοδος στην τετράδα θεωρούνταν σίγουρη και λογικά όλος αυτός ο κόσμος που την περίμενε απογοητεύτηκε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός και αυτή είναι η ομορφιά του, ότι δεν κερδίζουν πάντοτε τα φαβορί.

Ενδεχομένως στην επόμενη διοργάνωση να είναι η σειρά μας να ανεβούμε στο βάθρο των νικητών. Ποιος ξέρει; 

Επιστροφή