Αρτάκη μπορείς να προκριθείς, χρειάζονται κουράγιο Ερέτρια και Ηρακλής

Αρτάκη μπορείς να προκριθείς, χρειάζονται κουράγιο Ερέτρια και Ηρακλής
26 Αυγούστου 2022, 21:15
A+ A-
Το αθλητικό σχόλιο της εβδομάδας.

*Του Γιάννη Τρυφωνίδη

Τι σχόλιο να κάνεις για τη νέα γκάφα της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ να συμπεριλάβει στην κλήρωση ομάδα (σ.σ. Μύκονος) που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ακριβώς ένα χρόνο πριν ξέχασαν μπαλάκι μέσα στο φάκελο και όταν διαπίστωσαν το λάθος, το πέταξαν στην κληρωτίδα κατά τη διάρκεια της κλήρωσης (είχαν προκύψει τα πρώτα ζευγάρια) …και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Και σε μια κλήρωση που διεξάγεται ζωντανά στο Youtube. Φέτος, άντε πάλι. Ευτυχώς που δεν ρώτησαν την ΕΠΣ Λονδίνου, να μπει στην κλήρωση η Τσέλσι, να διασταυρωθεί με την Αρτάκη και να τρέχει ο Βαγιάννης να κλείσει το ΟΑΚΑ, μιας και η ΑΕΚ μέχρι να μπει στο νέο της γήπεδο, θα αγωνιστεί στην Ριζούπολη.

Όχι τίποτα άλλο, να πάει στο τέλος του ματς να κάνει χειραψία ο Καρβέλης με τον Τούχελ και να κάνει σπριντ ο Λεζγής να προλάβει τον καβγά.

Κλήρωση Κυπέλλου έγινε και στην Εύβοια κι ενώ αρχικά, στον 2ο όμιλο συγκεκριμένα, συμμετείχαν τρεις ομάδες (Κεχριές, Αιδηψός και Προκόπι) ...αφού ανακοινώθηκαν όμιλοι, ζευγάρια και διασταυρώσεις για τη β' φάση, την επόμενη μέρα ...ώπα παιδιά, οι Γούβες!

Την 1η αγωνιστική θα παίξουν κανονικά Κεχριές-Αιδηψός και το Προκόπι βάσει αρχικής κλήρωσης θα είχε ρεπό. Τώρα, διαπιστώνουμε ότι το Προκόπι δεν θα ξεκουραστεί εκείνη τη μέρα και τελικά θα παίξει με τις Γούβες, που απουσίαζαν από την αρχική διαδικασία.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι Γούβες -που έχουν περάσει πολλές δυσκολίες, και λόγω της καταστροφικής φωτιάς στη Β. Εύβοια-, απηύθυναν ένα ερώτημα στην ΕΠΣΕ αν υπάρχει τρόπος να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους (είχαν δηλώσει κανονικά) σε περίπτωση που δεν κατάφερνε η ομάδα να είναι έτοιμη (μάλλον με την έκδοση δελτίων) στην έναρξη της διοργάνωσης. Δεν έστειλαν, όμως, ποτέ κανένα επίσημο χαρτί να βγουν από την κλήρωση. Μια απλή ερώτηση έκαναν. Κάπου εκεί έγινε η παρερμηνεία και τελικά χωρίς να γίνει νέα κλήρωση, ο συμπαθής και ιστορικός Ευβοϊκός Γουβών θα συμμετάσχει στο Κύπελλο.

Είναι γεγονός ότι γκάφα είχε γίνει πέρυσι και στην κλήρωση της φάσης των "16" του Champions League και αν θυμάστε επαναλήφθηκε η κλήρωση, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τις προχειρότητες στον δικό μας ποδοσφαιρικό πλανήτη. 

Ο Άρης Βούλας συγκριτικά με την Ηλιούπολη είναι περισσότερο στα μέτρα της Αρτάκης, αλλά η επαναληπτική κλήρωση έστειλε την κυπελλούχο Εύβοιας να παίξει μακριά από την έδρα της. Υπάρχουν και χειρότερα, καθώς ο αρχικός της αντίπαλος, η Ηλιούπολη του Νίκου Παντέλη θα ταξιδέψει στα Ζωνιανά.

Η πλάκα είναι ότι με την «πέτρα τη σκανδάλου», τη Μύκονο είχε κληρωθεί την περ. Παρασκευή ο Άρης Βούλας, ο οποίος έχει προπονητή έναν πρώην του ΑΟ Χαλκίς, τον Τάσο Τασιόπουλο, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση από το πέρασμά του από την Τούμπα.

Μάλιστα, συνυπήρξαμε στη Θεσσαλονίκη την ίδια χρονική περίοδο. Όταν έμπαινε ο Τασιόπουλος στον αγωνιστικό χώρο, εγώ ήμουν σε φάση «αβαλουτσακέ» και «αλεό». Μην προσπαθήσετε να αποκωδικοποιήσετε τα συνθήματα του ΠΑΟΚ, μάταιος κόπος.

Ο Τασιόπουλος στην Χαλκίδα είχε στο ρόστερ δυο νυν ποδοσφαιριστές της Αρτάκης, τον Άγγελο Γκιόκα και τον Παναγιώτη Ταυταρίδη.

Αφήνοντας το αγωνιστικό στην άκρη, ο ΑΟΝΑ έχασε την ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδό του, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να φέρει την πρόκριση από τη Βούλα. Δεν θα είναι εύκολο ματς, ο τοπικός Άρης είναι ένα οργανωμένο σωματείο, σήκωσε κύπελλο για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική, έχει τον ενθουσιασμό και την ορμή να συνεχίσει να διακρίνεται, οι άνθρωποί του κάνουν λόγο για έναν ιστορικό αγώνα και διψάνε για μια ιστορική πρόκριση. Ο ΑΟΝΑ θα ταξιδέψει για να τους χαλάσει το πάρτι. Τα υπόλοιπα την ερχόμενη Τετάρτη στον αγωνιστικό χώρο του Δημ. Γηπέδου Βούλας, που θα είναι ο απόλυτος καθρέφτης.

Ο Ηρακλής Ψαχνών μετά από τέσσερα άσφαιρα φιλικά (με Δροσιά, Θήβα, Προκόπι και Κάρυστο) που δεν βρήκε γκολ, στο 5ο στα Πολιτικά, βρέθηκε να χάνει 3-0, αλλά έβγαλε αντίδραση κι επικράτησε 4-3. Ο Απόλλων Ερέτριας δέχθηκε τρία γκολ από την Προποντίδα, που αγωνίζεται στη Β’ ΕΠΣΕ. Εννοείται ότι τα σκορ στα φιλικά δεν χαρακτηρίζουν μια ομάδα, αλλά είναι βέβαιο πως Ηρακλής και Ερέτρια καλούνται να οπλιστούν με πολλά κουράγια, έχοντας στην άκρη των πάγκων τους δυο προπονητές (Τοκπασίδης και T. Ταυταρίδης) που ποτέ δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο. Είναι σημαντικό ότι ο μεν Ηρακλής Ψαχνών επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, γιατί δε νοείται ποδόσφαιρο χωρίς Ηρακλή, η δε Ερέτρια κρατήθηκε ζωντανή, εκεί που όλα έμοιαζαν να σκοτεινιάζουν.

Με την ψυχρή λογική υπάρχουν πιο έτοιμες ομάδες με εμπειρότερα ρόστερ και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Αρτάκη, τον Ταμυναϊκό, τη Μακρυκάπα και τον Αμαρυνθιακό.

Ο «ροπαλοφόρος» και ο «δαφνηφόρος» αναζητούν πατήματα, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, για να ριχτούν σε μια σκληρή μάχη, χωρίς να έχουν το μομέντουμ, από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν από το μηδέν (η Ερέτρια σχεδόν από το μηδέν, ο Ηρακλής από το απόλυτο μηδέν), ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια βάση για του χρόνου.

Θα έρθουν δύσκολα Σαββατοκύριακα και μόνο αν το κοινό τους προσαρμοστεί και εκπαιδευτεί στην δύσκολη πραγματικότητα, χωρίς να μουρμουρίζει θα καταφέρουν οι άνθρωποι που έχουν τα ηνία των συλλόγων να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον ΑΟ Χαλκίς, μέχρι τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης, εκεί που θα ανακοινωθεί …διοίκηση ή σάλτο μορτάλε. Το αποτέλεσμα θα κριθεί στις καθυστερήσεις.

Οι Καρλατήρας, Παλαιολόγος και Πικραμένος έκαναν την προσπάθειά τους, αλλά βρήκαν …τοίχο. Ο πρώτος ξεκαθάρισε ότι η ομάδα με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει και έκτοτε περιμένει στο ακουστικό του τη διαδοχή.

Ο Παλαιολόγος βρέθηκε και στις συνελεύσεις και στην «πρώτη» του ΑΟΧ, αλλά προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις και να καθίσει στη …γαλαρία κι επί της ουσίας οι άνθρωποι που κάνουν κινήσεις στη σκακιέρα το τελευταίο διάστημα είναι ο Αυλωνίτης, ο Μπέτσας, ο Λάμπρου, οι οποίοι συνθέτουν και τη βάση της επιτροπής σωτηρίας, στην εξίσωση μπήκε και ο Μάντης, ο οποίος στο παρελθόν έχει κάνει διοίκηση με τον Σπύρο Λάμπρου, ο οποίος μιλώντας στο egnomi.gr …πέταξε το μπαλάκι σε φορείς και επιχειρηματίες.

Θέλησε να καταδείξει ότι ποδοσφαιρικά ο σύλλογος έχει τον τρόπο να σταθεί στα πόδια του, φέρνοντας και έμπειρα παιδιά με ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς το γκρουπ που προπονείται αυτές τις μέρες στο Στάδιο είναι κατά βάση νεανικό.

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά τη συνθήκη λίγο μετά την άνοδο, με την τωρινή, αλλά όπως ο ΑΟΧ πάγωσε στη ζέστη, επιδιώκει να ζεσταθεί στην παγωνιά αν νιώσει την «ζεστασιά» κι όχι την …κρύα αγκαλιά της πόλης.

Δόθηκαν κάποια χρήματα για αθλητικό υλικό και τα οδοιπορικά των παιδιών που ήρθαν από την Αθήνα, τα οποία παιδιά έγιναν μέρος του προβλήματος μέχρι να βρεθεί η λύση του. Αρκετά απ’ αυτά, τη Δευτέρα, φτάνοντας στο Στάδιο ήταν αγχωμένα και σαστισμένα, λογικό είναι, ήρθαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, έψαχναν την πόρτα που οδηγεί στ’ αποδυτήρια. Πλησίασα έναν γονέα ποδοσφαιριστή, τον ρώτησα που έπαιζε ο γιος του, σε ομάδα της Δράμας μου απάντησε, αλλά και οι γονείς των παιδιών ήταν επιφυλακτικοί και δεν ήθελαν να ανοιχτούν και δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη.

Από τη στιγμή που η ομάδα μπήκε στο γήπεδο με 17-19 παίκτες η συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική μοιάζει με …μονόδρομο και δεν χωράει αναστροφή. Αν ω μη γένοιτο, ο ΑΟΧ δεν καταφέρει να σηκώσει ανάστημα, προτιμότερο θα ήταν το καρδιογράφημα να έδειχνε εξαρχής ευθεία γραμμή.

Ο κόσμος είναι προβληματισμένος. Το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να αφουγκραστείς την ψυχοσύνθεση του μέσου Χαλκιδέου φιλάθλου. Αναμφίβολα χάρηκαν τη Δευτέρα στη θέα της προπόνησης, αλλά ακόμη δεν έχουν συνέλθει και είναι υπό την επήρεια της ψυχρολουσίας.

Κι αν ξεστομίσουν και καμιά ατάκα δίκην αστεϊσμού, δεν τρέχει κάτι. Όπως αυτή του Γαλγαδά ότι «ο ΑΟΧ θα κάνει προετοιμασία στα 3-5 πηγάδια», την οποία ήμουν κοντά, άκουσα κι έγραψα …σαν παραλειπόμενο και τρίτο ημίχρονο στο ρεπορτάζ της «πρώτης». Και στην τελική ακουμπάει τη μισή αλήθεια, γιατί το προπονητικό του ΑΟΧ (σ.σ. γήπεδο Μουστάκα-Τζιώτη) μοιάζει με …ουκρανικό έδαφος από τη μέρα που βγήκε η ομάδα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί σχολιάστηκε με αρνητικό τρόπο.

Το πρωί της ερχόμενης Πέμπτη (1/9) στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Γιάννης Αγριόδημος, για όλους τους ποδοσφαιριστές της Εύβοιας και συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Οι νοτιοευβοιώτες θα κάνουν το καθήκον τους και ο ΑΟΧ πρέπει να κάνει το δικό του καθήκον για την ιστορία του και τη μνήμη του Γιάννη.

Επιστροφή