Η Βάκα θέλει να δημιουργήσει Δημοτική Συγκοινωνία στο κέντρο της Χαλκίδας

Η Βάκα θέλει να δημιουργήσει Δημοτική Συγκοινωνία στο κέντρο της Χαλκίδας
20 Αυγούστου 2022, 09:10
A+ A-
Το είπε σε συνάντηση με τη Διοίκηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ Χαλκίδας (φωτό).

Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ Χαλκίδας Α.Ε.» πραγματοποίησε, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Απόστολος Κατσώνης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλειος Πέρρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Σκυριανός και ο Συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκιδέων, θέμα της συνάντησης ήταν οι από κοινού ενέργειες για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού ζητήματος και της ποιότητας ζωής πολιτών και επισκεπτών στον Δήμο Χαλκιδέων.

Επιπλέον αναφέρονται τα εξής:

"Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πιθανή συνεργασία για δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, με την ανάπτυξη γραμμών, ταχείας κυκλοφορίας, μικρολεωφορείων (mini bus), η οποία θα εξυπηρετεί το ευρύτερο κέντρο της Χαλκίδας, ξεκινώντας από διαμορφωμένο χώρο οχημάτων σε περιφερειακό σημείο της πόλης, ώστε οι οδηγοί να στραφούν στη λύση «σταθμεύω και συνεχίζω με το λεωφορείο».

Με τη δημιουργία του δικτύου αυτού, στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά η κίνηση των οχημάτων και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Επιπλέον τέθηκε προς συζήτηση, από τη Δήμαρχο, η ανεύρεση νέου χώρου στάθμευσης των αστικών λεωφορείων, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή του Βούρκου."
 

Επιστροφή