ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συνεχίζεται η αναταραχή στην επιχείρηση Μαλαματίνα

ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συνεχίζεται η αναταραχή στην επιχείρηση Μαλαματίνα
19 Αυγούστου 2022, 08:42
A+ A-
Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας.  

Η αναταραχή συνεχίζεται στην επιχείρηση «Μαλαματίνα», στην οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία. Το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα, στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζομένους, αναφέροντας τα εξής:

«Η εργοδοσία MANTIS πρόσφατα απέκτησε την ιδιοκτησία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εξαγγέλλοντας “ανάπτυξη” με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που δήθεν συμπεριλάμβαναν και τους εργαζόμενους τελικά μεταφράζονται σε απολύσεις, μειώσεις, εργολαβοποίηση τμημάτων κτλ.

Ενάντια σε αυτά τα σχέδια αγωνίζονται οι συνάδελφοι.

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους γιατί είναι για τη δουλειά, για το ψωμί, για την επιβίωση σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκκαλα κτλ.

Παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας από εργοδοσία και κυβέρνηση οι συνάδελφοι συνεχίζουν και αύριο τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι γνωστή και στην περιοχή μας όπου πέρα από τους εργαζόμενους εκμεταλλεύονταν και τους μικρούς κυρίως σταφυλοπαραγωγούς αγρότες αγοράζοντας μπιρ-παρά την παραγωγή τους και ρίχνοντας την τιμή του σταφυλιού.»

* Στη φωτογραφία οι εγκαταστάσεις της Μαλαματίνα στην Αυλίδα.

Επιστροφή