ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Καταδικάζουν την Επιτροπή Μπένου και ζητάνε ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Καταδικάζουν την Επιτροπή Μπένου και ζητάνε ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση
11 Αυγούστου 2022, 21:05
A+ A-
Τι είπαν στην εκδήλωση της Λίμνης, την Τετάρτη.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου και σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας στο κτήριο Παύλου Μελά στη Λίμνη.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Χαράλαμπου Τσιβίκα και του Προέδρου του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Βαγγέλη Γεωργαντζή, ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων και στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των εξής φορέων:

  • Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με την παρουσία του προέδρου του κ. Κούκουρα,
  • Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Νομού Ευβοίας,
  • Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας,
  • Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ιστιαίας,
  • Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Αγγελής Γοβιός»,
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών,
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού,
  • Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας,
  • Επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων Βασιλικών – Ψαροπουλίου Τσαπουρνιάς,
  • Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι από διάφορους χώρους και περιοχές.

Σε σχετικό δελτίο τύπου των διοργανωτών της εκδήλωσης αναφέρονται τα εξής:

«Όλες οι ομιλίες ανέδειξαν το κύριο ζήτημα, πως ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά η κατάσταση για τους πυρόπληκτους όλων των κλάδων της περιοχής είναι δραματική.

Τα όσα μέτρα τελικώς έχουμε εφαρμοστεί ως αποτέλεσμα των αγώνων και της πίεσης που ασκήσαμε, παραμένουν πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής.

Εκφράστηκε η σοβαρή ανησυχία για τα μηδαμινά ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα που θέτουν σε κίνδυνο τα χωριά μας, την ζωή και την περιουσία του λαού μας.

Επίσης εκφράστηκε η καταδίκη για το λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης της κυβερνητικής επιτροπής Μπένου, καθώς το σχέδιο αυτό δεν αφορά τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού της Βόρειας Εύβοιας.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση μας, για όλα τα αιτήματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας.

Ο αγώνας μας που φύτρωσε στα καμένα, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα απλώνει κλαριά. Σε αυτόν στηριζόμαστε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια, για να αναγεννηθεί το δάσος που για μας ήταν κομμάτι της ζωή μας. Θα τα καταφέρουμε!»

Επιστροφή