ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τον Σύλλογο Εργαζομένων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από τον Σύλλογο Εργαζομένων
5 Αυγούστου 2022, 19:10
A+ A-
Σοβαρός κίνδυνος για τη υγεία των ασθενών.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου κατατέθηκε από τη Διοίκηση του Συλλόγου  Εργαζομένων στο γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται – μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία, μετά από μια σειρά καταγγελιών του Σωματείου μας, προς κάθε αρμόδιο, για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο.

Καταγγελιών που δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη και που όλο αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με δηλώσεις ΄΄πυροτεχνήματα΄΄ για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας όλη η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο και εκθέτει σε κινδύνους τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Αναφέρθηκε ότι έχουν αναπτυχθεί νέα τμήματα (εκτός του οργανισμού του Νοσοκομείου) χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά και χωρίς να τηρούνται τα όρια για την ασφαλή στελέχωση των υπαρχόντων τμημάτων του νοσοκομείου.

Έτσι ουσιαστικά αναπτύσσονται νέα τμήματα, χωρίς σχεδιασμό και προσωπικό και αποδυναμώνονται και τα υπάρχοντα τμήματα.

Τονίστηκε ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων, επισημάνθηκε ότι έχουμε φτάσει σε σημείο ασθενείς της κλινικής covid–19 να τους φροντίζουν νοσηλευτές που την ίδια στιγμή φροντίζουν ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου, κάτι που προφανέστατα φαντάζει απαγορευτικό.»

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι « με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί υπάρχει κίνδυνος για κάθε πολίτη που προσέρχεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή βοήθειας και η ευθύνη προφανώς δεν ανήκει στους εργαζόμενους. Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη!»

Στη φωτογραφία η πρόεδρος  του Σωματείου Ιωάννα Ιωάννου, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τζουβάρας και η γραμματέας Χρυσούλα Μέριανου, με το δικηγόρο του Συλλόγου Γιάννη Καλαβρή, έξω από την Εισαγγελία, λίγο πριν την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.
 

Επιστροφή