ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα ... διαμαντάκια της Χαλκίδας

30 Ιουλίου 2022, 10:01
A+ A-
Τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε!

Σου έχουμε ήδη αναλύσει ποιες είναι οι must δραστηριότητες για έναν επισκέπτη της Χαλκίδας, όπως εσύ καλή ώρα (αν δεν διάβασες το σχετικό άρθρο, στο έχουμε εδώ).

Ομως, δεν αρκούμαστε σε αυτό. Ενας καλός οδηγός οφείλει να ξεδιαλέγει μέσα από τα εκατοντάδες μαγαζιά που υπάρχουν στην πόλη και να προτείνει όσα πρέπει να επισκεφθεί ένας ξένος.

Ετσι, το tour σου θα γίνει πιο εύκολο και δεν θα ψάχνεσαι δεξιά κι αριστερά. Σου έχουμε, λοιπόν, διάφορα "διαμαντάκια" της πόλης και τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Καλοκαιράκι είναι και σίγουρα θέλεις να πιεις έναν φυσικό χυμό που θα σε τονώσει! Στο "Μιτάφης Bakery" στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας θα βρεις πολλούς συνδυασμούς με ολόφρεσκα φρούτα, που ταιριάζουν απόλυτα με ένα χορταστικό σνακ (μπαγκέτες, λαχταριστές πίτσες, μπάρες, γλυκάκια, κουλουράκια σε διάφορες γεύσεις κ.α.)

Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Πεταχτής βάζει στο κατάστημά του μόνο χειροποίητα είδη, φτιαγμένα με αγνά υλικά. Φυσικά, μπορείς να πάρεις και το αγαπημένο σου καφεδάκι ή να καθίσεις στον όμορφο χώρο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ναό (δες εδώ το στίγμα του).

Φεύγοντας από την Αγία Βαρβάρα για να φτάσεις στον εμπορικό δρόμο που θα κάνεις τα ψώνια σου, θα περάσεις από την Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί κάνε οπωσδήποτε μία στάση ακριβώς απέναντί από τα δικαστήρια. 

Υπάρχει το λιλιπούτειο cafe "Well Bean" της Σούλας Σταματούκου (φωτό πάνω). Καθημερινά ετοιμάζει με πολλή αγάπη και χαμόγελο, λαχταριστά σαντουϊτσάκια , καφεδάρα αλλά και τις top αφράτες  χειροποίητες αραβικές πίτες με φέτα, κατάλληλες για  όλες τις ώρες της ημέρας! Μάθετε περισσότερα εδώ

Είμαστε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αβάντων και ακριβώς εδώ συναντάμε το "Boheme Bistrot". Μιλάμε για ένα κουκλίστικο cafe, το οποίο ξεχωρίζει και για τα ποιοτικά του προϊόντα.

Λοιπόν, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το παγωτό μηχανής (έχει και γεύση μαστίχα!), τις γρανίτες του, αλλά και τα cocktail του, που θα σε δροσίσουν αφάνταστα. Για τους μικρούς μας φίλους, προτείνουμε το γιγαντιαίο milkshake "τσιχλόφουσκα"!

Παραμένουμε στην Αβάντων και περνάμε απ' το τυροπιτάδικο του "Λουκά" για τη ζεστή τυρόπιτά του, που θα τη βρεις πάντα μόλις έχει βγει απ' τον φούρνο. Είναι η ξεχωριστή της γεύση της με το αυθεντικό τυρί στη γέμιση και την πραγματική σφολιάτα, που την ανακηρύσσει σε κορυφαία στις προτιμήσεις πάρα πολλών Χαλκιδέων!       

Ο ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Ζωντός (φωτό), βρίσκεται από πολύ νωρίς το πρωί στο κατάστημα για να γεμίσει τις λαμαρίνες με τα εκλεκτά προϊόντα του. Τα φτιάχνει η ίδια η οικογένεια Ζωντού από το 1974 με τα πιο αγανά υλικά, αλλά κυρίως με πολύ μεράκι. (βρες εδώ  το στίγμα του).

Ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα θα βρεις το καφεκοπτείο "Λουμίδης" (βρες εδώ τηλεφωνάκι κι άλλα χρήσιμα). Είναι πολύ πιθανό έξω από το κατάστημα να συναντήσεις τον ιδιοκτήτη, Φίλιππο Σαλεμή, να κερνάει τον κόσμο ωραίες λιχουδιές.

Ζήτησέ του να δοκιμάσεις το νέο προϊόν που είναι το λουκουμάκι με κουρκουμά και μαύρο πιπέρι. Είναι γευστικό και άκρως θρεπτικό! Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ζαχαρωτά, σοκολάτες και ιδιαίτερα ροφήματα!  

Πάμε στην αρχή της Αβάντων για να βρούμε "Το Χρυσό". Πίνεις το καφεδάκι σου (με εξαιρετικό χαρμάνι Αιθιοπίας), φτιάχνει και η διάθεση σου με τα εκπληκτικά παιδιά στο service.

Η βιτρίνα του είναι πάντα γεμάτη με τα πιο λαχταριστά σνακ. Οι μπουγάτσες του (αλμυρές και γλυκές) είναι στα top των προτιμήσεων γι' αυτό και οι ντόπιοι δεν χάνουν ευκαιρία να ...χτυπούν συχνά μία μερίδα!  Βρες εδώ το στίγμα του.

Ένα new entry διαμαντάκι είναι το "Two Saints" .  Bρίσκεται στην οδό Ερμού (κάθετος δρόμος της Αβάντων) (δες εδώ το στίγμα του).

Όσο μικρό μπορεί να φαίνεται στο μάτι, τόσο θαυματουργό είναι στην πραγματικότητα! Εδώ, θα βρεις τα πάντα για να ...υπερκαλύψεις την λιγούρα σου.

Λαχταριστά burger, σαλατούλες (και φρουτοσαλάτες για πιο light καταστάσεις), pancakes, φοβερές πίτσες, χειροποίητες πίτες είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορείς να απολαύσεις!

Και αφού σε χαλαρώσαμε τώρα επιβάλλεται μια βόλτα στην αγορά της Χαλκίδας για να κάνεις τις αγορές σου! Εδώ σού έχουμε τα καλύτερα καταστήματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια στάση!

Στην καρδιά του εμπορικού πεζόδρομου κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και στα αγαπημένα σου πρόσωπα από το κατάστημα κοσμημάτων και αξεσουάρ Ipo-Ipo.

Θα εντυπωσιαστείς από τα μοναδικής αισθητικής  χειροποίητα κοσμήματα σε μοντέρνα, αλλά και διαχρονικά σχέδια που καλύπτουν τις καθημερινές, αλλά και ιδιαίτερες εμφανίσεις σου. Στα ράφια υπάρχουν επίσης δερμάτινα σανδάλια και τσάντες σε πολλές σχέδια και χρώματα.

Περπατώντας στον ίδιο εμπορικό δρόμο θα συναντήσεις το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων  "Ojo - ipo ipo attitudes".  

Στα ράφια του καταστήματος κυριαρχούν εξαιρετικής ποιότητας επώνυμα casual ρούχα και τσάντες μόνο από ελληνικές  εταιρίες.

Επίλεξέ το για τις αγορές σου! 

Αναπαυτικό  trendy σανδαλάκι θα διαλέξεις από το  “Top Shoes”, επίσης στο κέντρο της Χαλκίδας. Εδώ, θα βρεις όλα τα επώνυμα brands από γυναικεία, αντρικά και παιδικά υποδήματα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του θα εκπλαγείς από την πλούσια γκάμα σχεδίων σε casual, sport ή βραδινά.   

Ήρθε η στιγμή για ανανέωση;  Μόδα υψηλής αισθητικής, εκλεπτυσμένη σχεδίαση, ισχυρή ταυτότητα και σύγχρονη μποέμικη αισθητική. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της "Εύα Boutique".

Φανερά εμπνευσμένη από την όλη φιλοσοφία της τάσης boho - chic, η Εύα Βoutique προσκαλεί τους επισκέπτες της να εξερευνήσουν τη νέα ελληνική μόδα μέσα από μια νέα σκοπιά: Kομψά φορέματα, φίνες μπλούζες και ολοκληρωμένα σύνολα από επώνυμα brands ελληνικών εταιριών.  

Ενα κατάστημα που επισκέπτονται συχνά όσοι προσέχουν τη διατροφή τους είναι το "Τι μπαχάρια;" στον πεζόδρομο της Ερμού (βρες εδώ το ακριβές στίγμα του).

Τοπικά βιολογικά προϊόντα γνωστών παραγωγών της Εύβοιας και όχι μόνο, όπως μανιτάρια (μαγειρεύονται τέλεια ως σαγανάκι), seitan φτιαγμένο από πλούσια σε πρωτεΐνη γλουτένη σίτου, μπάρες, δημητριακά κ.α.

Φυσικά, εδώ θα βρεις όλα τα είδη μπαχαρικών και βοτάνων από όλο τον κόσμο! Ρώτησε να μάθεις για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους και θα εντυπωσιαστείς! 

Επιστροφή