Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού
19 Αυγούστου 2022, 07:00
A+ A-
Δροσερή με πλούσια σε γεύση

Υλικά:

• 170 γραμ. πτι-μπερ, αλεσμένα

• 40 γραμ. ζάχαρη

• 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 3 κρόκοι αβγού

• 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

• 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

• 150 γραμ. χυμό λεμονιού

• 100 γραμ. φυτική σαντιγί

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα βάζουμε σαν βάση και πλάγια σε ένα στρογγυλό τσέρκι (20 εκ).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 22 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά το στολίζουμε με φυτική σαντιγί και ξύσμα λεμονιού.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή