ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ- ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ: Είναι αξεπέραστη η άγρια ομορφιά τους!

20 Ιουλίου 2022, 19:03
A+ A-
Δυο περιοχές που ...αλλάζουν πίστα στις διακοπές σου. 

Το πιο πιθανό είναι να ξέρεις ήδη για τη Χιλιαδού και τον Λιμνιώνα ή να τις έχεις ακούσει. Είναι αυτό που λέμε «η φήμη τους προηγείται». Και όχι άδικα…

Βρίσκονται και οι δύο στην κεντρική Εύβοια, είναι πεντακάθαρες με διάφανα νερά και βρέχονται από το Αιγαίο.

Για τη Χιλιαδού (φωτό πάνω) η αλήθεια είναι πως ο δρόμος δεν είναι τόσο καλός και θα χρειαστεί να κάνεις 2,5 περίπου ώρες για να φτάσεις από την Αθήνα (θα ακολουθήσεις το δρόμο για τη Στενή Διρφύων). Η θάλασσα έχει βότσαλα και σε καλεί αμέσως για μια βουτιά. Από πίσω σου στέκεται επιβλητικό το βουνό και ένας μεγάλος βράχος σε χωρίζει από τους γυμνιστές, οι οποίοι έχουν βρει τη θέση τους εδώ και χρόνια στη Χιλιαδού.

Από την άλλη πλευρά ο Λιμνιώνας (φωτό κάτω) απέχει περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα (θα μπεις μέσα στα Ψαχνά Μεσσαπίων και θα δεις τη σχετική πινακίδα για τον Λιμνιώνα). 

Ο δρόμος έχει καλό οδόστρωμα, άλλα με αρκετές στροφές και ανηφόρες. Η διαδρομή, όμως, μέσα στο πράσινο θα σε αποζημιώσει. Η παραλία οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.

Πίστεψέ μας.. Αξίζουν τα χιλιόμετρα και για τις δύο παραλίες... Άλλοι πηγαίνουν μόνο για να απολαύσουν τη θάλασσα, άλλοι για να μείνουν μερικές μέρες και τους τελευταίους επικροτούμε, αφού και καταλύματα υπάρχουν στη Χιλιαδού και στον Λιμνιώνα και ωραία μαγαζιά για καφέ και φαγητό.

Νιώθεις σαφέστατα ότι έχεις κάνει τη μεγάλη απόδραση, που ονειρευόσουν για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Βέβαια, τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος πληθαίνει, αλλά είναι σίγουρο ότι θα σου αρέσει, αφού όλοι οι καλοί χωράνε στις μαγευτικές αυτές παραλίες. 

Σου προτείνουμε να κάνεις σίγουρα μία στάση στο εκκλησάκι της Παναγίας Χιλιαδούς και στον Αη-Γιάννη Κατουνιώτη, που φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου του Κατουνιώτη (πανηγυρίζει την 29η Αυγούστου/ φωτό κάτω).

Μπορείς να αναζητήσεις και άλλες κοντινές διαδρομές με ωραία αξιοθέατα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων (εδώ σου έχουμε κάποια αξιοθέατα του δήμου). 

Πιάσε επίσης μία κουβεντούλα με τους ντόπιους, είναι πολύ φιλόξενοι και θα σε ενημερώσουν για άλλες κοντινές απόκρημνες παραλίες ή δες εδώ όλες τις παραλίες του Δήμου

Οι προτάσεις μας για τη Χιλιαδού και τον Λιμνιώνα σε καφέ, φαγητό και διαμονή.. 

Θέα που κόβει την ανάσα έχεις από το ALIA CAFE στη Χιλιαδού! Μπροστά σου απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και βράχια που συνθέτουν μια κάπως απόκοσμη ομορφιά! Ειδικά, το βράδυ το περιβάλλον γίνεται πολύ ατμοσφαιρικό...

Καφεδάκι ή brunch το πρωί, δροσερά ροφήματα και ανεπανάληπτα κοκτέιλ το βράδυ! Ωραία μουσική, minimal διακόσμηση και αστείρευτη διάθεση από το προσωπικό συνθέτουν ένα απόλυτα καλοκαιρινό στέκι.

Ένα όμορφο ταβερνάκι στην παραλία Χιλιαδού είναι "Το Ξύλινο" (εδώ σού έχουμε τηλεφωνάκι κ.α). Ακριβώς δυο βήματα από τη θάλασσα, κάνεις τις βουτιές και όπως είσαι με το μαγιό ανεβαίνεις πάνω για να απολαύσεις την ωραία κουζίνα του.

Θα σου αρέσουν πολλά από το μενού του, αλλά από το τραπέζι δεν θα λείψει σίγουρα το χωριάτικο τυροπιτάρι φτιαγμένο με τρία φύλλα (ανοιγμένα στα χέρι!) και με γέμιση τυρί και αυγό. 

Διαχρονική αξία στη Χιλιαδού αποτελεί η ταβέρνα "Ρίννης" με γνήσια ελληνική κουζίνα. Φρέσκο ψαράκι (άπαιχτη η σαρδέλα!), χειροποίητο τηγανόψωμο, χωριάτικη σαλάτα με αγνά προϊόντα και ο,τι άλλο τραβάει η ορέξη σου θα απολαύσεις κάτω από την απίστευτη δροσιά των δέντρων!

Η ίδια οικογένεια διατηρεί και ενοικιάζομενα δωμάτια με το διακριτικό τίτλο "Μπαλκόνι στο Αιγαίο" (βρες εδώ όλα τα απαραίτητα στοιχεία) που νομίζουμε ότι τα λέει όλα.

Στον όμορφο Λιμνιώνα θα αναζητήσεις τον "Μανταλένα" για καλό φαγητό! Μην ανησυχείς, θα δεις την πινακίδα από μακριά (εδώ θα βρεις τη διαδρομή και όλα τα απαραίτητα).

Τι να πεις για αυτή την ταβέρνα; Μόλις βρεθείς στον "Μανταλένα" σού ανοίγει η όρεξη αμέσως. Κοιτάς το μενού και τα θέλεις όλα! Ψαράκι, θαλασσινά, της ώρας, παραδοσιακά φαγητά, νόστιμα ορεκτικά και φυσικά ουζάκι ή τσιπουράκι. Τι άλλο θέλεις για να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι σου;

 

Για τη διαμονή σου σε Χιλιαδού και Λιμνιώνα βρήκαμε τις καλύτερες επιλογές!

Στη Χιλιαδού, αν αναζητάς την πολυτέλεια και τις ανέσεις σου θα τις βρεις στο "Casa Laios" (τσέκαρε εδώ το στίγμα του).

Χτισμένο μέσα σ' ένα καταπράσινο σημείο, όπου έχεις πιάτο την όμορφη παραλία, το ξενοδοχείο δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα προκαλώντας τον ενθουσιασμό όλων όσων το έχουν επισκεφθεί (και είναι πάρα πολλοί!).

Αποτελείται από 14 δίκλινα δωμάτια, ενώ διαθέτει πισίνα, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή να ενθουσιάσεις τον ουρανίσκο σου με την καταπληκτική κουζίνα του.

Δες τη φωτό κάτω και θα καταλάβεις...

Υπάρχει ένα σημείο στο Λιμνιώνα που ο παφλασμός του κύματος σμίγει με τα βράχια και οι ήχοι της θάλασσας σβήνουν στην υγρή αμμουδιά. Εκεί, "γεννιέται" η αλισάχνη, η λεπτή “άχνη” που αφήνει η θάλασσα στο πρόσωπο ή στα κοιλώματα των βράχων.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο του Λιμνιώνα, βρήκαμε το ξενοδοχείο "Αλισάχνη" που θα σε εντυπωσιάσει σε όλα! 

Το ξενοδοχείο Alissachne Suites (βρες εδώ χρήσιμες πληροφορίεςσυνδυάζει με μοναδικό τρόπο την άνεση, την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Η διαμονή είναι απλά ...μαγεία!

 

Επιστροφή