Πέθανε ενώ κολυμπούσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος
Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 75 ετών, ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε γίνει ευρέως γνωστός από τις αναλύσεις που έκανε σε εκλογικές περιόδους, καθώς και από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς τις βραδιές των εκλογών, αναλύοντας τα εκλογικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πέθανε από ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αχλάδι της Σύρου, γύρω στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιουνίου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάνη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρία των Πιθανοτήτων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου ΧΙ και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.
Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες («Τα Νέα» κ.λπ.) και διατηρούσε εκπομπή ιστορικού περιεχομένου «Στο Κόκκινο».
Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).


















