ΤΗΕ HUMAN WAVE PROJECT: Καθάρισαν την περιοχή τένις από τα σκουπίδια
*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (13/4/2022)
Eνα “θεριό” όμοιο με τη Λερναία Ύδρα έχουν γίνει τα σκουπίδια στη Χαλκίδα και η ομάδα «The human wave project» (μτφ. το ανθρώπινο κύμα) είναι αποφασισμένη να το πολεμήσει και να του κόψει όλα τα κεφάλια. Η αρχή έγινε το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου από την περιοχή των Τένις στη Χαλκίδα.
Έντεκα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στο σημείο, εφοδιασμένα με γάντια, σακούλες απορριμμάτων και …καλή διάθεση για να πολεμήσουν τη ρύπανση. Δούλεψαν ασταμάτητα για περισσότερες από τρεις ώρες.

Τα μέλη της ομάδας επί τω έργω στην περιοχή των Τένις στη Χαλκίδα.
Αποτέλεσμα ήταν να μαζευτούν περισσότερες από 10 μεγάλες σακούλες με σκουπίδια, τα οποία είχαν πετάξει ασυνείδητοι στην παραλία. Τα μέλη της ομάδας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα σε άλλο σημείο της πόλης, που θα καθοριστεί.
«Δυστυχώς, τα σκουπίδια στη Χαλκίδα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Όσες περιοχές κι αν καθαρίσεις, μετά από μία εβδομάδα θα βρεις ξανά το ίδιο χάλι. Μόνο αν ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και δεν πετάει ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια, θα κόψουμε όλα τα κεφάλια του θεριού» είπε στη «Γνώμη» ο Γιώργος Ράζος, συντονιστής της ομάδας.
Στη δράση πήραν μέρος οι εξής εθελοντές: Γιώργος Ράζος, Βάσω Χατζηησαΐα, Ελένη Χαψή, Αθανασία Παπαντωνίου, Κωνσταντίνα Τσακλάνου, Τάσος Κολιογεώργης, Πάνος Παπαδημητρίου, Μάγδα Λάσκου, Μάγια Αντωνίου, Μαρίνα Αθανασίου και Ιωάννα Κριθαρέλη.

Ο Γιώργος Ράζος, πρώτος από αριστερά, δίνει το σύνθημα και ο καθαρισμός ξεκινάει. Δίπλα του οι: Μάγια Αντωνίου, Τάσος Κολιογεώργης, Κωνσταντίνα Τσακλάνου, Ελένη Χαψή, Μάγδα Λάσκου, Ιωάννα Κριθαρέλη και Πάνος Παπαδημητρίου.




















