Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο
29 Απριλίου 2022, 10:58
A+ A-
Κάτι από Κίνα ...μεριά

 

 

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κλ. φύλλα θυμαριού
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. αρακά, κτψ.
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κοτόπουλο, ψημένο


Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο


Ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά. 
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο  τηγάνι και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε.
Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα. 
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αβγά (σαν scramble) και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Επειδή το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει έχει αλάτι και η σόγια σος είναι πολύ αλμυρή, προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που θα ρίξουμε.
Ψιλοκόβουμε το ψημένο κοτόπουλο που έχει περισσέψει, το ρίχνουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το σησαμέλαιο, και σερβίρουμε.

Επιστροφή