Σαρλότ φράουλας

Σαρλότ φράουλας
29 Απριλίου 2011, 08:42
A+ A-
Ο Μάης τά ΄χει όλα. Το στεφάνι, τα τριαντάφυλλα και ένα γλυκάκι φτιαγμένο με πολλή διάθεση!




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Ο Μάης είναι η διάθεση για ζωή, για αγάπη, είναι η ίδια η αγάπη, η δημιουργία, η συνέχεια, η έμπνευση, η διαρκής προσπάθεια. «Δημιουργώ δεσμούς και είμαι υπεύθυνος για τα τριαντάφυλλά μου» συνεχώς σε όλο το βιβλίο επαναλαμβάνει ο μικρός πρίγκιπας του Σαιντ Εξιπερύ. Μαγειρεύουμε λοιπόν με έμπνευση. Μαγιάτικα και δημιουργούμε δεσμούς μιας και το Μάη είναι όλα πιο εύκολα και η αγάπη σε πλημμυρίζει ακόμη κι αν δε το θες.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 πακέτα ζελέ φράουλας (4 φακελάκια)
• 6 φράουλες σε λεπτές φέτες
• 20 λεπτά σαβουαγιάρ (περίπου)
• 1 αβγό + 3 κρόκοι
• 60 γραμ. ζάχαρη
• 200 ml πουρές φράουλας (θα πολτοποιήσω 3/4 κούπας φρέσκιες φράουλες)
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• Σαντιγί και 4 φράουλες για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας το μισό νερό της συνταγής (δηλαδή 500 ml νερό). Ρίχνω λίγο από το ζελέ (τόσο όσο να καλύψει καλά τον πάτο) σε βαθύ και ψηλό σκεύος και παγώνω στο ψυγείο. Τοποθετώ τις φέτες από τις φράουλες στο ζελέ και ρίχνω ακόμη τόσο ζελέ όσο να καλύψει τις φράουλες. Αφήνω και πάλι να παγώσει. Στρώνω τα τοιχώματα του σκεύους με τα μπισκότα όρθια σε όλο το μήκος της φόρμας. Χτυπώ τα αβγά και τη ζάχαρη αρκετή ώρα. Χτυπώ την κρέμα σε σαντιγί και την ενσωματώνω απαλά στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύω και το χυμό από τις φράουλες. Παγώνω στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει κάπως και μετά το αδειάζω στο σκεύος με τα μπισκότα. Αφήνω αρκετές ώρες στο ψυγείο. Για να ξεφορμάρω βουτώ το σκεύος σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζω σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρω με σαντιγί και φέτες φράουλας.

Απολαύστε τo!

Επιστροφή