ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Να αξιοποιηθεί η Κινητή Βιβλιοθήκη για τα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Να αξιοποιηθεί η Κινητή Βιβλιοθήκη για τα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας
21 Απριλίου 2022, 10:28
A+ A-
Ο βουλευτής ζητάει να διατεθεί οδηγός και να δοθούν τα έξοδα κίνησης του οχήματος.

Την αξιοποίηση της Κινητής Βιβλιοθήκης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας για επισκέψεις στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη. 

Ο βουλευτής Ευβοίας αναφέρει –μεταξύ άλλων- στην επιστολή του:

 «Όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας διαθέτει ένα μικρό λεωφορείο – κινητή βιβλιοθήκη, το οποίο είχε αποκτηθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος των Κινητών Βιβλιοθηκών.  

Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 2015 μετά από παραχώρηση οδηγού εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της περιοχής, η χρησιμοποίηση της κινητής βιβλιοθήκης Χαλκίδας για επισκέψεις στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας θα ήταν μία δράση ηθικής και γνωσιακής στήριξης.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση, η Π.Ε. Ευβοίας πρέπει να αναλάβει την συντήρηση του οχήματος, τα έξοδα κίνησης και την διάθεση οδηγού μία φορά την εβδομάδα.  

Παρακαλώ όπως εξετάσετε την σχετική πρόταση που σας έχει υποβληθεί από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας και ενημερώστε με σχετικώς με το θέμα.»

Επιστροφή