ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η εβδομάδα ξεκίνησε με 442 κρούσματα στην Εύβοια - Πάνω από 1000 σε όλη την Στερεά
Σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 23.529 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 337 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 58 νέοι θάνατοι.
Στη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 1013, πολύ περισσότερα από χθες, που είχαν καταγραφεί 631, γεγονός φυσιολογικό, γιατί λόγω της αργίας γίνονται πολύ λιγότερα τεστ, οπότε είναι και λιγότερα τα κρούσματα.
Ωστόσο, την Κυριακή 20 Μαρτίου συνέβη κάτι αξιοσημείωτο. Η Εύβοια μετά από μήνες έπεσε στη δεύτερη θέση της λίστας με τα κρούσματα, αφού είχε 214, με την Φθιώτιδα να την ξεπερνάει με 235.
Σήμερα όμως, επανήλθε στην πρώτη θέση η Εύβοια, αφού τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 442, ενώ της Φθιώτιδας ανέβηκαν μεν στα 273, αλλά είναι πολύ λιγότερα της Εύβοιας.
Αναλυτικά τα κρούσματα τις δύο τελευταίες μέρες (χθες και σήμερα), ανά περιφερειακή ενότητα της Στερεάς Ελλάδα, έχουν ως εξής (στην πρώτη στήλη είναι τα κρούσματα της Δευτέρας και σε παρένθεση της Κυριακής):
- Βοιωτία 218 (116)
- Εύβοια 442 (214)
- Ευρυτανία 33 (39)
- Φθιώτιδα 273 (235)
- Φωκίδα 47 (27)
Στους πίνακες παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός και τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 21 Μαρτίου 2022: