Ρολάκια της άνοιξης
20 Μαΐου 2011, 10:21

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ο Μάης είναι η τέλεια αποπλάνηση, η άνευ όρων παράδοση στο καλοκαίρι που ανοίγεται μπροστά μας, στα χαμόγελα, στις αποδράσεις του νου.
Καιρός για μικρές επαναστάσεις, καιρός για μεγάλες ανατροπές αυτές της καρδιάς και του νου καμιά φορά. Ολα ο Μάης τα επιτρέπει, τα υπαγορεύει, τα απαιτεί.
Μικρές και μεγαλύτερες εκδρομούλες μπαίνουν στο πρόγραμμα και η γεύση μάς ταξιδεύει πολύ εύκολα, χωρίς φραγμούς.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 20 μικρά φύλλα για spring rolls ή 6 φύλλα κρούστας
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
• 4 κούπες καρότο σε λεπτές λωρίδες
• 1 κούπα κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες
• 1 κούπα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες
• 200 γραμ. χοιρινό ή κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
• 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
• 2 κουταλιές λευκό κρασί
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
• 1 αβγό χτυπημένο
EKTEΛΕΣΗ:
Σοτάρω στο λάδι το κρέας για 7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω και σε 5 λεπτά προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύω σοτάροντας ακόμα 15 λεπτά και ρίχνω τη σόγια, το κρασί και το κορν φλάουρ. Καρυκεύω. Τραβώ από τη φωτιά σε 5 λεπτά και αφήνω να κρυώσει.
Αν χρησιμοποιώ φύλλα κρούστας κόβω καθένα στα έξι. Τοποθετώ σε κάθε φύλλο 2 κουταλιές από το μείγμα και τυλίγω σε σφιχτό ρολάκι, σφραγίζοντας τις άκρες με χτυπημένο αβγό.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι και τα σερβίρω ζεστά.
Απολαύστε τα!
Ας τα φτιάξουμε λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Μάης.

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ο Μάης είναι η τέλεια αποπλάνηση, η άνευ όρων παράδοση στο καλοκαίρι που ανοίγεται μπροστά μας, στα χαμόγελα, στις αποδράσεις του νου.
Καιρός για μικρές επαναστάσεις, καιρός για μεγάλες ανατροπές αυτές της καρδιάς και του νου καμιά φορά. Ολα ο Μάης τα επιτρέπει, τα υπαγορεύει, τα απαιτεί.
Μικρές και μεγαλύτερες εκδρομούλες μπαίνουν στο πρόγραμμα και η γεύση μάς ταξιδεύει πολύ εύκολα, χωρίς φραγμούς.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 20 μικρά φύλλα για spring rolls ή 6 φύλλα κρούστας
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
• 4 κούπες καρότο σε λεπτές λωρίδες
• 1 κούπα κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες
• 1 κούπα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες
• 200 γραμ. χοιρινό ή κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
• 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
• 2 κουταλιές λευκό κρασί
• 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
• 1 αβγό χτυπημένο
EKTEΛΕΣΗ:
Σοτάρω στο λάδι το κρέας για 7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω και σε 5 λεπτά προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύω σοτάροντας ακόμα 15 λεπτά και ρίχνω τη σόγια, το κρασί και το κορν φλάουρ. Καρυκεύω. Τραβώ από τη φωτιά σε 5 λεπτά και αφήνω να κρυώσει.
Αν χρησιμοποιώ φύλλα κρούστας κόβω καθένα στα έξι. Τοποθετώ σε κάθε φύλλο 2 κουταλιές από το μείγμα και τυλίγω σε σφιχτό ρολάκι, σφραγίζοντας τις άκρες με χτυπημένο αβγό.
Τηγανίζω σε καυτό λάδι και τα σερβίρω ζεστά.
Απολαύστε τα!