ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Για 7 χρόνια θα παίρνουν 800 ευρώ το μήνα οι ρητινοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας
Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο οποίο θα ενταχθούν οι ρητινοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας, κλάδος που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, θα είναι 7ετές και όχι διάρκειας τριών ετών επαναβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου.
Σε δηλώσεις του, ο Ευβοιώτης υφυπουργός τόνισε τα εξής:
"«Υπάρχει μια παραπληροφόρηση. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και είναι για 7 χρόνια.
Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια, δηλαδή μέχρι το 2025 και υπάρχει δέσμευση και για τα επόμενα 3 χρόνια. Ξεκάθαρα οι ρητινοπαραγωγοί θα λαμβάνουν 800 ευρώ για 7 χρόνια
Το συνολικό κόστος είναι 62 εκατομμύρια ευρώ, είναι δεσμευμένο το ποσό, προεγγεγραμμένο και για την επόμενη περίοδο. Η κυβέρνηση δε πρόκειται να αλλάξει τη διάταξη, γιατί υπάρχει δέσμευση."
Ερωτηθείς για την κοινωνική ασφάλιση του παραπάνω κλάδου, ο Υφυπουργός και Βουλευτής Ευβοίας, ξεκαθάρισε ότι ήδη εργάζονται στα αντιδιαβρωτικά έργα και άρα ασφαλίζονται.
Σε ό,τι αφορά τους δασεργάτες, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι έχουν καθοριστεί οι ζώνες όπου μπορούν να αρχίσουν να υλοτομούν, προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η τελική ανακοίνωση, επισημαίνοντας:
" Επικοινώνησα με τον γενικό διευθυντή δασών και μου μετέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή, έχουν καθοριστεί οι ζώνες που μπορούν να υλοτομήσουν και αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από το δασαρχείο Ιστιαίας.
Στον Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγ. Άννας, έχει ήδη καθοριστεί η περιοχή και έχει ξεκινήσει η υλοτόμηση. Επίσης, να επισημάνω, ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα κορμοδέματα."




















