ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βουλιάζει η Λάμψακος
26 Φεβρουαρίου 2022, 19:45
Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στο Ληλάντιο.
*Αναδημοσίευση από την Ευβοϊκή Γνώμη (18/2/2022)
Mε απόλυτη παρακμή βρίσκεται η Λάμψακος. Η παραλιακή περιοχή βουλιάζει στην αδιαφορία και της Δημοτικής Αρχής Βάκα και οι κάτοικοι αισθάνονται δημότες κατώτερης κατηγορίας.
Οι περισσότεροι δρόμοι της Λαμψάκου είναι γεμάτοι μεγάλες λακκούβες. Εξαιτίας, μάλιστα, του μισερού δικτύου ομβρίων μετατρέπονται συχνά σε λίμνες και δυσκολεύουν τη ζωή πεζών και οδηγών.

Ο Δημήτρης Καραβασίλης δείχνει στο φακό της «Γνώμης» τα σπασμένα πεζούλια και πάνω δεξιά τα σκουπίδια σε παρτέρι της Λαμψάκου.
Η εγκατάλειψη αποτυπώνεται πλήρως στον ελλιπή καθαρισμό, τον ανεπαρκή δημοτικό φωτισμό, τα ακαθάριστα φρεάτια, τα βρόμικα πεζοδρόμια, τα σπασμένα παρτέρια και την ανύπαρκτη οδική σήμανση.
Μαύρα χάλια έχει και η παραλία, η οποία με τις ψαροταβέρνες της προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες. «Η βιτρίνα της Λαμψάκου είναι για κλάματα» είπε στη «Γνώμη» ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Καραβασίλης και συνέχισε:
«Είναι απαράδεκτο το παραλιακό μετώπο να μην διαθέτει ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές. Επιπλέον, δεν γίνεται να μην έχουν δίκτυο ομβρίων οι περιοχές γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου και στην πλευρά Μερτίρη-Σαμαρά.
»Στο μεταξύ, τα φρεάτια είναι ακαθάριστα και έχουν μετατραπεί σε ...ζαρντινιέρες από τα φυτά που έχουν φυτρώσει μέσα. Γενικά, η καθαριότητα είναι ελλιπέστατη, ενώ δεν υπάρχουν ούτε καλαθάκια απορριμμάτων.

Το τοιχίο στο νεκροταφείο έχει γείρει επικίνδυνα.
»Όσο για τους δρόμους, θυμίζουν ...σουρωτήρια. Ειδικά η οδός Δαρδανελλίων, όπου γίνεται η Κυριακάτικη λαϊκή αγορά είναι γεμάτη λακκούβες-χαράδρες. Μεγάλα είναι τα προβλήματα με τα αδέσποτα και τα ετοιμόρροπα τοιχία του νεκροταφείου».
Για τις ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών, ο Δημήτρης Καραβασίλης κατήγγειλε: «Δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης και δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας αδειάζουν τους βόθρους στα φρεάτια των ομβρίων υδάτων!
»Επίσης, ένα μέρος του δικτύου ύδρευσης είναι από αμιαντοσωλήνες και πίνουμε δηλητηριασμένο νερό. Η περιοχή δηλητηριάζεται ακόμη από τα υπολείμματα αμιαντοτσιμέντου, που είναι θαμμένα στο παλιό εργοστάσιο “Ελλενίτ”».
Ο Δημήτρης Καραβασίλης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Βαγγέλης Σταματούκος σχεδιάζουν να μεταφέρουν το χάλι της Λαμψάκου σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας.
Μετά τις συνεχείς οχλήσεις, η δημοτική αρχή εδέησε να κάνει μια σειρά παρεμβάσεων. Προχώρησε σε ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου και του δρόμου πίσω από το γήπεδο καθώς και στις οδούς Αδειμάντου και Σπύρου Ηλιάδη. Τέλος, ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης στην οδό Δαρδανελλίων.

Παρά τις πολλές υποσχέσεις, η παραλία της Λαμψάκου είναι πλήρως εγκαταλειμμένη.

Σουρωτήρι” έχει γίνει από τις λακκούβες η οδός Δαρδανελλίων, όπου διεξάγεται η Κυριακάτικη λαϊκή αγορά.

Βρόμα και δυσωδία δίπλα στο γυμνάσιο
Άθλια είναι η εικόνα και γύρω από το Γυμνάσιο Λαμψάκου. Τα παρακείμενα κανάλια ομβρίων υδάτων είναι ακαθάριστα (φωτό πάνω), ενώ ο εγκαταλειμμένος χώρος του παλιού ελικοδρομίου έχει γίνει μίνι χωματερή (φωτό κάτω).
«Στα κανάλια έχει δημιουργηθεί ένα έλος, που προσελκύει διάφορα έντομα. Μαζί με τα σκουπίδια στο παλιό ελικοδρόμιο αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης για τους μαθητές» σημείωσε στη «Γνώμη» ο Δημήτρης Καραβασίλης.
Τέλος, ο τοπικός σύμβουλος καταγγέλλει ότι όλη η γειτονιά παρακμάζει. «Ο υδροβιότοπος μαραζώνει, ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι ακατάλληλο, αλλά ο δήμος θέλει να κάνει έργο 475.000 ευρώ μόνο για τα αποδυτήρια» κατέληξε ο κ. Καραβασίλης.




















