Πρασοτηγανιά
14 Φεβρουαρίου 2022, 13:13
Με λαχανικά και κεφαλοτύρι
Τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι για τέλειες μυρωδιές και γεύσεις.
Yλικά
- 350 γρ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
- 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
- 1/4 φλ. κονιάκ
- αλάτι
- 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ
Τι κάνουμε
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να ξεκινήσουμε την πρασοτηγανιά.
- Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.
- Στην πρασοτηγανιά με προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο.
- Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.