Πρασοτηγανιά

Πρασοτηγανιά
14 Φεβρουαρίου 2022, 13:13
A+ A-
Με λαχανικά και κεφαλοτύρι

Τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι για τέλειες μυρωδιές και γεύσεις.

Yλικά

  • 350 γρ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
  • 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • αλάτι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ

Τι κάνουμε

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να ξεκινήσουμε την πρασοτηγανιά.
  • Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.
  • Στην πρασοτηγανιά με προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο.
  • Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λάχανο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Αφήνουμε την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.

Επιστροφή