Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία - Τραυματίστηκαν άλλοι δύο

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία - Τραυματίστηκαν άλλοι δύο
14 Φεβρουαρίου 2022, 12:20
A+ A-
To ΥΠΕΞ με έκτακτη ανακοίνωσή του ζήτησε να αποχωρήσουν όλοι οι Έλληνες από την Ουκρανία.

Νεκροί έπεσαν από πυρά Oυκρανών στρατιωτών δύο Έλληνες ομογενείς στο Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Το χωριό απέχει 62 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, η οποία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προηγήθηκε διαπληκτισμός «για ασήμαντη αφορμή», όπως εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του. Από τα πυρά των ουκρανών στρατιωτών τραυματίστηκαν βαριά και άλλοι δύο ομογενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία στρατιώτες συνελήφθησαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ με έκτακτη ανακοίνωσή του ζήτησε να αποχωρήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία.

Επιστροφή