Το Γυμνάσιο Κριεζών έχει δικό του ραδιόφωνο

17 Απριλίου 2011, 07:49
A+ A-
Εκπέμπει από το πρώτο πανελλήνιο Διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο.

Το Γυμνάσιο Κριεζών συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται πρώτη φορά από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στη δημιουργία Διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Η  συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται με την ηχογράφηση εκπομπών οι οποίες καλύπτουν όλους τους τομείς της μαθητικής ζωής.

Οι εκπομπές γίνονται κάθε φορά από μικρή ομάδα μαθητών. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι η Διευθύντρια Καραμάνου Αικατερίνη και ο καθηγητής Πληροφορικής Καραμπατσόλης Φαίδων.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπονούνται εκπομπές με θεματικές που αφορούν νέα και δραστηριότητες του σχολείου καθώς και πολιτιστικά δρώμενα που υλοποιούνται από τα συνεργαζόμενα σχολεία: το Γυμνάσιο Εκάλης, το Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς και το μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Κάθε σχολείο από τα συνεργαζόμενα παρουσιάζει την ειδησεογραφία που θέλει, όπως σχολικά νέα,νέα της περιοχής, του Δήμου, πολιτιστικά νέα, αφιερώματα κ.α. Οι εκπομπές αυτές μεταδίδονται καθημερινά σε διαφορετικές ζώνες προγράμματος.

Εκτός από τις εκπομπές των σχολείων μας, μεταδίδονται spots από κοινωνικούς φορείς, όπως το χαμόγελο του παιδιούWWFUnicefΣυνήγορος του ΠαιδιούΔίκτυο Σχολικής Καινοτομίας,ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ., κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακούσουν το πρόγραμμα του μαθητικού ραδιοφώνου (European School Radio) από το Ιστολόγιο (blog) του σχολείου στη διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/gymkriez/

Στη φωτό κάτω οι η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Καραμάνου, ο καθηγητής Φαίδων Καραμπατσόλης και μερικοί από τους μαθητές που συμμετέχουν στις εκπομπές. 

Επιστροφή