Στο στόχαστρο του Συλλόγου Δασκάλων Χαλκίδας και ο Δάσκος για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στο στόχαστρο του Συλλόγου Δασκάλων Χαλκίδας και ο Δάσκος για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία
3 Δεκεμβρίου 2021, 11:37
A+ A-
Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με αφορμή τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ από το «κάδρο» των ευθυνών δεν μένει έξω ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Γρηγόρης Δάσκος, ο οποίος μπήκε κι αυτός στο στόχαστρο του Συλλόγου.

Στον πρόλογο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για «ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πανδημία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με πρωτόκολλα λάστιχο (το περίφημο 50+1 μαθητών να νοσούν για να κλείσει τμήμα), με τρίωρες καθαρίστριες, με κουτσουρεμένη χρηματοδότηση, με ανυπεράσπιστους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν κάθε μέρα να λύσουν δεκάδες προβλήματα μόνοι τους.»

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων σε αρκετά σχολεία υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών καθώς και αρκετά κενά δικαιολογημένων αδειών.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας τονίζει:

"Εδώ υπάρχουν τεράστιες οι ευθύνες του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, που δεν φροντίζουν για την άμεση κάλυψη των κενών που δημιουργούνται.

Οι λύσεις που δίνονται, μόνο προσωρινές μπορούν να κριθούν και ολιγοήμερες γιατί οτιδήποτε άλλο δείχνει αδιαφορία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και περιφρόνηση των μορφωτικών αναγκών και των δικαιωμάτων των μικρών μαθητών μας, αγνοώντας παράλληλα το επικίνδυνο υγειονομικά σε καιρό έξαρσης του Covid 19.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία που υπηρετούν.

Ζητάμε την άμεση αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε δικαιολογημένες άδειες.»

Επιστροφή