Έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ στην επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη στη Στερεά Ελλάδα
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου βρέθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος επισκέφτηκε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και τις βιομηχανίες Sabo στην Εύβοια και την Chipita στην Φθιώτιδα.
Η επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, με την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς –Εύβοιας να εκδίδει ανακοίνωση, υποστηρίζοντας:
"Το ρόλο ντίλερ και μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφερόντων αποφάσισε να παίξει η Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Έτσι μόνο μπορεί να μεταφραστεί η πρωτοβουλία της να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη πέραν των περιοχών με τουριστικό ενδιαφέρον, να επισκεφτεί και τις βιομηχανίες Sabo s.a. στην Εύβοια και την Chipita στην Φθιώτιδα.
Προφανώς, είναι σε εξέλιξη το επιχειρηματικό ενδιαφέρον αμερικανικών ομίλων, που εκφράστηκε και πριν από δύο χρόνια σε αντίστοιχη επίσκεψη του ίδιου πρέσβη στη Στερεά και συνοδεύτηκε με ανακοινώσεις για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Αμερικάνων επιχειρηματιών για τη Στερεά Ελλάδα.
Δείχνει το ζωηρό ενδιαφέρον αμερικάνικων επιχειρηματικών κύκλων κι όπως φαίνεται έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους τόσο στον τομέα της ενέργεια , όσο και στην βιομηχανία της περιοχής με βάση και τις δηλώσεις του Πρέσβη.
Προκύπτει όμως και ένα πιο έντονο ενδιαφέρον για την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά του καλοκαιριού Β. Εύβοια, που βλέπουν την περιοχή ανοιχτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ως πεδίο κερδοφορίας.
Άλλωστε πέρα από τις δηλώσεις συμπάθειας προς το λαό της περιοχής όπου περισσεύει η υποκρισία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, η αμερικάνικη πρεσβεία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για την καμένη περιοχή αφού ήδη εκπόνησε και αντίστοιχη μελέτη σχετική με την πυρκαγιά και τις συνέπειες της, με τι άραγε σκοπό;
Ωστόσο, προκαλεί η περιφέρεια και ο κύριος Σπανός με τη συγκεκριμένη στάση και τη σπουδή που δείχνει στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, που προφανώς συνδυάζεται και με άλλες δράσεις όπως η υποβοήθηση διείσδυσης του αμερικανικού πνεύματος στα σχολεία της περιοχής, με τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που οργανώνονται αυτό το διάστημα, ή με την αντίστοιχη συνεργασία σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας."




















