Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
14 Απριλίου 2011, 09:10
A+ A-
Για αυτούς που νηστεύουν και όχι μόνο!
   



  * της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 4 κούπες νερό
• 2 ½ κούπες ζάχαρη
• 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
• 3/4 κούπας ελαιόλαδο
• αστεροειδής γλυκάνισος, κανέλα, γαρύφαλο, κόλιανδρο, μπαχάρι, φλούδα πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα διαλύω τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτω τα αρωματικά. Βράζω μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει ένα ξανθό-καστανό χρώμα.
Προσεχτικά προσθέτω στο μείγμα του σιμιγδαλιού το ζεστό σιρόπι και ανακατεύω πάνω από σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.


Επιστροφή