Πολιτική

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την αξιοποίηση του Δημόκριτου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την αξιοποίηση του Δημόκριτου
25 Οκτωβρίου 2021, 21:41
Με συγκινησιακή φόρτιση το άκουσε ο Επίτιμος Πρόεδρος Γαληνός Λαουτάρης.

Το  Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημόκριτου (Demokritos Growth Hub)  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της δια ζώσης  συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γεώργιου Κελαΐδίτη

Την παρουσίαση έκαναν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Σταμάτης Βαρδαρός και Ηλίας Γεωργόπουλος. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δημοκρίτου εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. 

Πρόκειται επί της ουσίας για την μελέτη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου κόμβου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ διαφορετικών μονάδων που θα λειτουργούν υπό συνολικό κεντρικό συντονισμό (Demokritos Growth Hub) του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Αφορά τη διαμόρφωση ενός πολυδύναμου κέντρου πολλαπλών λειτουργιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της γνώσης, της καινοτομίας και της τοπικής ανάπτυξης. 

Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Επιμελητηρίου Εύβοιας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αρχιτεκτονική μελέτη και προβλέπονται άλλες σχετικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας (για την Επαγγελματική Σχολή) και τη ΓΣΕΒΕ (για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης). Υπάρχουν επίσης στατική μελέτη και άλλα στοιχεία ωριμότητας. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στην χρυσή ιστορική διαδρομή της πάλαι ποτέ κραταιάς σχολής περιέγραψε τις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχειρήματος.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαΐδίτης χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την αναγέννηση του Δημοκρίτου και την για την προστιθέμενη αξία που θα εξασφαλίσει για τον τόπο, δεσμεύτηκε για την στήριξη της Περιφέρειας με την εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων. 

 

Παρών ήταν και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γαληνός Λαουτάρης, ο οποίος φορτισμένος συγκινησιακά πιστοποίησε με υπερηφάνεια την σπουδαιότητα της όλης πρωτοβουλίας.  

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ