OAEΔ: Εγκαινιάστηκαν τα εργαστήρια αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής με 33 φοιτητές

OAEΔ: Εγκαινιάστηκαν τα εργαστήρια αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής με 33 φοιτητές
18 Οκτωβρίου 2021, 12:08
A+ A-
Μετά από αίτημα του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας . 

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (8-10-2021)

 

Άργησε, αλλά ξεκίνησε επιτέλους να λειτουργεί στις Σχολές του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό η ειδικότητα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.
Η δημιουργία του τμήματος αποτελούσε αίτημα του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας, γιατί παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε ειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο.

Η πρόταση υιοθετήθηκε το 2019 από τη διοίκηση του Οργανισμού και τελικά υλοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αποτελεί δωρεά ιδιωτικής εταιρείας του χώρου.

Τα εγκαίνια του τμήματος αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ  Σπύρου Πρωτοψάλτη και του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα. 

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης (πρώτος από δεξιά) έχοντας δίπλα του τον Σίμο Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια του αγιασμού.

«Το σημαντικό είναι ότι οι σπουδαστές της σχολής θα βρουν αμέσως δουλειά, αφού η ειδικότητα δημιουργήθηκε με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε εδώ να συζητήσουμε για την ίδρυση τμημάτων και άλλων ειδικοτήτων, που χρειάζεται η περιοχή» είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Το τμήμα ξεκινά με 33 φοιτητές. Κάποιοι από αυτούς ήταν παρόντες στα εγκαίνια και ο κ. Πρωτοψάλτης συνομίλησε μαζί τους σχετικά με τις προοπτικές του επαγγέλματος.

Μετά το τέλος του αγιασμού, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους γλυκά και αναψυκτικά. Όλοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι σε λίγο καιρό τα εδέσματα στις εκδηλώσεις των Σχολών του ΟΑΕΔ θα παρασκευάζονται από τους τωρινούς σπουδαστές στα σύγχρονα εργαστήρια του τμήματος!

Σε αυτά τα εργαστήρια θα μάθουν την τέχνη του αρτοποιού
οι φοιτητές της νέας ειδικότητας.

 

Επιστροφή