Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο
1 Οκτωβρίου 2021, 09:57
A+ A-
Θα σας τρελάνει!  

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πράσινο κολοκύθι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο (τύπου Κερκύρας για πιο ιδιαίτερη γεύση)
  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ αλάτι και λίγο πιπέρι
  • προαιρετικά ½ φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο (για να δώσει άρωμα στην πίτα)
  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

 

Πως φτιάχνουμε την ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα:

Τρίβουμε το κολοκύθι και το τοποθετούμε με αλάτι σε σουρωτήρι.

Το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον μισή ώρα, στύβοντάς το κατά διαστήματα για να φύγει το νερό που έχει το συγκεκριμένο λαχανικό.

Αφού το στύψουμε, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας μέσα κι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σταδιακά (ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε) το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός σαν του κέικ (όχι ιδιαίτερα παχύρρευστος, προσοχή στο αλεύρι!). Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί (στην Ήπειρο το λένε «σινί»), ρίχνουμε το μίγμα  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.

 

 

Επιστροφή