Πολιτική

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας
15 Σεπτεμβρίου 2021, 11:57
Κατέγραψαν την αγωνία των κατοίκων για το αύριο, μετά την καταστροφική φωτιά.

Δύο κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία μετείχαν και μέλη απ’ τις τοπικές Οργανώσεις των δύο Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, επισκέφθηκαν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πυρόπληκτα χωριά των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης & Αγίας ¶ννας.

Σκοπός τους ήταν να συνομιλήσουν από κοντά με φορείς και κατοίκους της περιοχής και να καταγράψουν τα τεράστια προβλήματα και τις καταστροφές που δημιούργησε η μεγάλη πυρκαγιά, αλλά και άμεσες ανάγκες που υπάρχουν.

Το πρώτο κλιμάκιο επισκέφθηκε τα χωριά Βασιλικά, Τσαπουρνιά, Αγριοβοτάνι, Γούβες, Μηλιές, Κρυονερίτη και Κοκκινομηλιά στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και το δεύτερο Αγία ¶ννα, Στροφυλιά και Αχλάδι στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας ¶ννας.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε, τονίζονται τα εξής:

«Η καταστροφή, σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, μελίσσια είναι τεράστια. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον, τόσο το δικό τους, όσο και των παιδιών τους αφού οι περισσότεροι έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Επίσης εξέφρασαν το φόβο τους για τον επερχόμενο χειμώνα αν δεν προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ δεν παρέλειψαν να καταγγείλουν  την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, σε κεντρικό επίπεδο και την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού των δυνάμεων πυρόσβεσης επίγειων και εναέριων κατά τις ημέρες τις καταστροφικής φωτιάς. Τόνισαν πως πάλευαν μόνοι τους να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΥΜΗ: Υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

ΚΥΜΗ: Υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία
Πολιτική
[26/10/2021 - 16:16]

Οι γονείς αιτούνται την πύκνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ. ...περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την αξιοποίηση του Δημόκριτου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την αξιοποίηση του Δημόκριτου
Πολιτική
[25/10/2021 - 21:41]

Με συγκινησιακή φόρτιση το άκουσε ο Επίτιμος Πρόεδρος Γαληνός Λαουτάρης. ...περισσότερα