Τάρτα λεμονιού
7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:53
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
Για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
- 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια χυμός λεμονιού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Για τη Βάση
- Τοποθετούμε το αλεύρι με το Βιταμ Βούτυρο σε ένα μίξερ και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κοκκώδη υφή.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά και, μετά, ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου.
- Καλύπτουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm και παγώνουμε ξανά για 10 λεπτά.
- Ψήνουμε με βάρος για 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC και για ακόμη 10 λεπτά, χωρίς βάρος.
- Αφαιρούμε τη βάση από την ταρτιέρα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Για τη Γέμιση
- τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, συνεχώς, με ένα σύρμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα, ισιώνουμε την επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.