Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στην Πολεοδομία Χαλκίδας

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στην Πολεοδομία Χαλκίδας
12 Αυγούστου 2021, 10:09
A+ A-
Παράπονα από τους μηχανικούς του νομού.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (30-7-2021)

 

Με ...τεχνητές αναπνοές λειτουργεί η υποστελεχωμένη Πολεοδομία του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια είδε το προσωπικό της να μειώνεται από 45 σε είκοσι μόλις υπαλλήλους. Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες και οι μηχανικοί να ταλαιπωρούνται αφάνταστα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Έντονο είναι το πρόβλημα στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών μετά την αποχώρηση του εκπαιδευτικού Δημήτρη Μπαϊρακτάρη (επέστρεψε στην οργανική του θέση) και τη συνταξιοδότηση της Ελένης Κριθαρέλη και του Γιώργου Καλαγκάτση.

Το τμήμα λειτουργεί, πλέον, μόνο με τον Χριστοφίλη Ηλιόπουλο και την Νίκη Σαρτζετάκη, η οποία επιφορτίζεται και με αρμοδιότητες του Τμήματος Αυθαιρέτων.

Παρέμβαση για το υποστελεχωμένο Τμήμα Αδειών έκανε ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Εύβοιας και ζήτησε την άμεση ενίσχυσή του τονίζοντας ότι οι επαγγελματίες του κλάδου υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημιά.

Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Χαλκίδας Τάκης Ιωάννου (φωτό) είπε στη «Γνώμη»: «Συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι και δεν αντικαθίστανται, ενώ ο covid πήγε πίσω πολλές δουλειές. Είμαι σε συνεννόηση με τη δήμαρχο Έλενα Βάκα για την ενίσχυση του Τμήματος Αδειών με τη μετακίνηση υπαλλήλου από την Τεχνική Υπηρεσία».

Τρεις κι ο κούκος είναι και στο Τμήμα Αυθαιρέτων. Ο Γιάννης Μανίτσας είναι εδώ και καιρό σε αναρρωτική άδεια, ενώ ο Δήμητρης Νικολάου ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Μένουν, λοιπόν, δύο υπάλληλοι, η Δόμνα Γέρου και η Βάσω Χαρέμη.

 

Επιστροφή