Δώρο το αρνί του Πάσχα από το Δήμο
*Διαβάστε τη νεότερη ανάρτηση για το θέμα εδώ
Προσφορά αγάπης στους δύσκολους καιρούς του ΔΝΤ κάνει ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης. Ηρθε σε συνεννόηση με ευβοϊκές εταιρίες και προσφέρει το αρνί του Πάσχα εντελώς δωρεάν σε όλες τις οικογένειες των δημοτών της Χαλκίδας!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μόνιμη διαμονή στο Δήμο Χαλκιδέων την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Με την προϋπόθεση αυτή βέβαια αποκλείονται οι δημότες των πρώην Δήμων Αρτάκης, Βασιλικού, Αυλίδας και Ανθηδώνας.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος δήλωσε: "Γι ΄αυτούς θα κάνουμε άλλη προσφορά τα Χριστούγεννα, ώστε να μοιραστεί το κόστος και να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί."
Η απόφαση για την προσφορά ενός αρνιού σε κάθε οικογένεια ελήφθη χθες, μετά από μυστική σύσκεψη του Δήμαρχου με την οικονομική υπηρεσία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του egnomi.gr η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής: Ο Δήμος είχε πάρει προσφορές από μεγάλα Σούπερ-Μάρκετ και εταιρείες κρεάτων.
Γνωστή εταιρεία κρεάτων της Εύβοιας έδωσε προσφορά για πώληση αρνιών με τιμή 4 ευρώ και 60 λεπτά, αρκεί ο Δήμος να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες και να κάνει εγκαίρως τις παραγγελίες.
Οι οικογένειες των παλιών Χαλκιδέων (πάνω από 10 χρόνια) υπολογίστηκαν σε 22.000 περίπου, οπότε τόσα αρνιά θα χρειαστούν, αφού θα δοθεί ένα αρνί ανά οικογένεια. Το βάρος κάθε αρνιού θα είναι περίπου 10 κιλά, άρα μιλάμε για 220.000 κιλά επί 4,6 ευρώ.
Το συνολικό κόστος θα είναι περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο κρίθηκε ότι μπορεί να διαθέσει ο Δήμος, προκειμένου να κάνει κοινωνική πολιτική και να ανακουφίσει όλες τις οικογένειες.
Στην αρχή σκέφτηκαν να βάλουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη να έχουν το δικαίωμα να το πάρουν όλοι και όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, από μόνοι τους να μην το ζητήσουν.
Η διαδικασία παραλαβής του αρνιού
Η διαδικασία παραλαβής του αρνιού είναι απλή. Από σήμερα και μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα τηλεφωνείτε στο Δήμο και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο 22210-22314 και θα ενημερώνεστε αν είστε στις λίστες, που έχουν καταρτιστεί.
Αν είστε, θα σας λένε οι αρμόδιοι υπάλληλοι πού θα πάτε να παραλάβετε ένα ειδικό κουπόνι και σε ποιο κατάστημα θα παραδώσετε το κουπόνι για να παραλάβετε εντελώς δωρεάν το αρνί.
Η παραλαβή του αρνιού θα γίνεται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο υποχρεωτικά. Όποιος τηλεφωνήσει και δεν είναι το όνομά του στις λίστες, αλλά είναι μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας πάνω από 10 χρόνια, πρέπει να πάει στο ληξιαρχείο του Δήμου με έναν λογαριασμό ΔΕΗ και το συμβόλαιο του σπιτιού ή το συμβόλαιο ενοικίου, ώστε να διορθωθούν οι καταστάσεις και να παραλάβει το κουπόνι για το αρνί.
Επειδή αναμένεται πολύς κόσμος να τηλεφωνήσει, θα δοθούν κι άλλα τηλέφωνα τις προσεχείς μέρες. Ξεκινήστε όμως από σήμερα να τηλεφωνείτε στο 22210-22314, για να πάρετε το κουπόνι και να ξεμπερδέψετε.
Αυτά, καλή σας όρεξη και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Μπράβο και στο Δήμο που σκέφτηκε κάτι σωστό σε καιρούς χαλεπούς.