ΧΑΛΚΙΔΑ: Εργατικό ατύχημα στο Νοσοκομείο – Εγκλωβίστηκε το χέρι εργαζόμενης στον κύλινδρο του σιδερωτήριου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εργατικό ατύχημα στο Νοσοκομείο – Εγκλωβίστηκε το χέρι εργαζόμενης στον κύλινδρο του σιδερωτήριου
8 Ιουλίου 2021, 19:40
A+ A-
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.  

Φθηνά την γλίτωσε εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, η οποία έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος, όταν εγκλωβίστηκε το χέρι της στον κύλινδρο του σιδερωτηρίου. Μετά από παρέμβαση άλλης εργαζόμενης, που έκλεισε τη μηχανή, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας ότι η εργαζόμενη δούλευε μόνη της και κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στο σιδερωτήριο, με τεράστιο φόρτο δουλειάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει αναδείξει και καταγγείλει στο παρελθόν τις άθλιες συνθήκες και την ανυπαρξία όρων υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς μας, τους συνοδούς τους και τους επισκέπτες.

Μετά και το ατύχημα, που συνέβη, τονίζει ότι:

"Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στο πόστο που έγινε το ατύχημα, αλλά όλα τα πόστα , όλες τις ειδικότητες.

Η εντατικοποίηση της εργασίας , η έλλειψη προσωπικού,  οι διπλοβάρδιες για τους νοσηλευτές, οι συνεχείς εφημερίες των ιατρών κ.α. αποτελούν παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν ατυχήματα, που μπορεί να κοστίσουν και ανθρώπινες ζωές!"

Επιστροφή