Παρφέ κρέμα παγωτό
21 Μαΐου 2021, 06:00
Απλό και γευστικό
Το lockdown έληξε, το καλοκαιράκι έρχεται.... και καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν λέει. Ετσι, μπορεί να θέλετε να κάνετε τις βόλτες σας για να απολαύσετε ένα παγωτό, αφού μείνατε τόσο καιρό κλεισμένοι μέσα, αλλά εγώ σας έχω μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το παγωτάκι σας μόνοι σας και να το απολαύσετε ή μόνοι ή με παρέα (τι καλά, πια όσους θέλουμε)... με προσοχή και μέτρα πάντα.
Υλικά
- 2 συσκευασίες φυτική κρέμα γάλακτος σόγιας ζαχαροπλαστικής (με ζάχαρη)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 συσκευασία ζαχαρόπηκτα φρούτα ή κερασάκια ζαχαρόπητκα κομμένα
- 100-200 γρ αμύγδαλα τριμμένα
Χτυπάμε τις παγωμένες κρέμες στο μίξερ μέχρι να έχουμε υφή κρέμας, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας!!
Τοποθετούμε την κρέμα σε μπολ, ρίχνουμε τα φρούτα μας και τα αμύγδαλα αφού τα έχουμε τρίψει!! Μπορείτε και να τα καβουρδίσετε τα αμύγδαλα (10 λεπτά στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου).
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενοποιηθούν με την κρέμα μας!! Τοποθετούμε σε τάπερ (σε 2 σίγουρα, στο ένα δεν θα χωράει).
Παγώνουμε για αρκετές ώρες και βγάζουμε μισή ώρα πριν για να ξεπαγώσει, φυσικά το καλοκαίρι αυτό δεν χρειάζεται καν γιατί λιώνει πολύ εύκολα το Παγωτό!!
Ετσι απλά και νόστιμα...