ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Ποινική δίωξη για βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού στον ηθοποιό!
Στον ανακριτή, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ηθοποιού τη δίωξη και τώρα τον λόγο έχει ο ανακριτής, όπου και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Ο γνωστός ηθοποιός καταγγέλλεται από τρεις γυναίκες συνάδελφους του ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά, πράξεις που ο ίδιος αρνήθηκε μέσω υπομνήματος που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του.
Οι καταγγελίες
Ο ηθοποιός καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού το 2008, ενώ οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, που φέρονται ότι έγιναν το 2010 και το 2014.
*Στην πρώτη περίπτωση η καταγγέλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη, προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Τότε, όπως λέει την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.
*Η άλλη καταγγελία αφορά συνάντηση στο θέατρο Μουσούρη. Ο ηθοποιός είχε αναφέρει στην καταγγέλουσα ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.
*Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού αφορά μία γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού πήρε άσχημη τροπή. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά τη συνάντηση, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.




















