ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΧΑΚΙΔΑΣ: Κατασχέθηκαν ψαρούκλες μέσα σε φορτηγό (φωτό)

25 Απριλίου 2021, 21:34
A+ A-
Μετέφερε ακριβά ψάρια, βάρους 219 κιλών, χωρίς κανένα έγγραφο για την προέλευση τους.

Ο έλεγχος που διενήργησαν στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, την Παρασκευή 23 Απριλίου, έβγαλαν ...λαβράκι, αφού εντοπίστηκαν ψαρούκλες αγνώστου προέλευσης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μέσα στην ιχθυόσκαλα ένα φορτηγό, το οποίο διέθετε ισοθερμικό θάλαμο, εντός του οποίου βρέθηκαν τα παρακάτω ψάρια:

  • τριάντα κιλά (30kg) συναγρίδες
  • εννέα κιλά (09kg) αστακοί
  • δεκατέσσερα κιλά (14kg) σκορπίνες
  • δεκαπέντε κιλά (15kg) τσαούσια
  • δέκα κιλά (10kg) αλιεύματα διαφόρων ειδών

Τα αλιεύματα αυτά μεταφέρονταν χωρίς να πληρούνται οι σχετικές διατάξεις περί ιχνηλασιμότητας.

Επιπροσθέτως, μέσα στο φορτηγό δύο άτομα ερυθρού τόνου, βάρους 84 κιλών και 57 κιλών αντίστοιχα, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα επικυρωμένα δικαιολογητικά και χωρίς να φέρουν αναγνωριστική ετικέτα.

Όλα τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους έως την υποβολή σχετικής γνωμάτευσης περί καταλληλότητας για ανθρώπινη βρώση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του μεταφορέα των ψαριών.
 

Επιστροφή