Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας
11 Απριλίου 2021, 09:15
A+ A-
Δείτε ποιοι συμμετείχαν και τι συζητήθηκε.

Με την παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου, του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γεώργιου Καρανίκα, των βουλευτών Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη και Σπύρου Πνευματικού και όλων των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παρασκευή Αγιοστρατίτη επισήμανε ότι το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία.

Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

 Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως :

  • Στο κεφάλαιο επανεκκίνησης  για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα μέτρα στήριξης που χρειάζονται για την επιβίωση τους.
  • Από το πρόγραμμα κάλυψης  των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι  επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εργαζόμενους καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Επιστροφή