Αυτός είναι ο 74χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης κάτω των 12 ετών και κατάχρηση σε ασέλγεια
Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη, σε βάρος Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 10 Μαρτίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για τον Ασημακόπουλο Θεοχάρη του Ιωάννη και της Ιωάννας, γεννηθέντα την 12-4-1947 στο Περιστέρι Αττικής, o οποίος είναι και παράγοντας του κολυμβητικού Συλλόγου Περιστερίου και έχει ήδη προφυλακιστεί στη Φυλακή Τρίπολης.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
1. Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη και που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση
2. Κατάχρηση ανηλίκου με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, κατ’ εξακολούθηση
3. Βιασμό
4. Παράνομη κατοχή όπλων

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου.
Επίσης, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου ακόμα αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476270 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




















