Δύο αστυνομικοί πάρκαραν το περιπολικό, μπήκαν σε καφενείο και έπαιζαν ζάρια

Δύο αστυνομικοί πάρκαραν το περιπολικό, μπήκαν σε καφενείο και έπαιζαν ζάρια
22 Δεκεμβρίου 2020, 10:57
A+ A-
Τους συνέλαβαν συνάδελφοί τους, μαζί με άλλα έξι άτομα.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που πήγαν να κάνουν έλεγχο σε καφενείο της Ηλιούπολης, μετά από καταγγελίες ότι όχι μόνο λειτουργεί παράνομα (αφού ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας λόγω κορωνοϊού), αλλά επιπλέον κάποιοι θαμώνες παίζουν ζάρια.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής βρήκαν μέσα στο καφενείο δύο συναδέλφους τους, οι οποίοι ενώ ήταν σε υπηρεσία, είχαν παρκάρει το περιπολικό κοντά στο καφενείο και έπαιζαν ζάρια μαζί με άλλα έξι άτομα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σάββατου 19 Δεκεμβρίου και όπως είναι φυσικό συνελήφθησαν όλοι, αστυνομικοί και πολίτες. Στην κατοχή τους  βρέθηκαν κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Στο καφενείο και στο σπίτι του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,
  • 3 συσκευασίες με περίπου 3 κιλά πιθανόν πυρίτιδα, 
  • πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,
  • 19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,
  • 125 κροτίδες και 4 καπνογόνα,
  • 2 στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων
  • χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, ποσότητα πυρίτιδας 4 κιλών περίπου διατηρούσε ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς στο σπίτι του. Συγγενικό του πρόσωπο επιχείρησε να την πετάξει, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ - κατά περίπτωση - επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επιστροφή