Σαπουνόφουσκες οι προσδοκίες

Σαπουνόφουσκες οι προσδοκίες
11 Μαρτίου 2011, 11:58
A+ A-
Σκληρή κριτική του Βαγγέλη Αποστόλου, κατά της κυβέρνησης, για το νομασχέδιο για τη προστασία της βιοποικιλότητας.

Προσδοκίες, που κατέληξαν σαπουνόφουσκες, δημιούργησε η κυβέρνηση σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην ανακοίνωσή του, ο πρ. βουλευτής σημειώνει ότι:

" Το συγκεκριμένο ν/σ, όπως τουλάχιστον αρχικά έγινε γνωστό, αποτελούσε τη πρώτη και μοναδική μέχρι  σήμερα απόπειρα  για μια έστω και μερική, ουσιαστική προσέγγιση των προβλημάτων στις προστατευόμενες περιοχές.  Όχι τόσο γιατί διασφάλιζε ένα ελάχιστο καθεστώς προστασίας στις περιοχές natura αλλά κυρίως γιατί άγγιζε το τεράστιο πρόβλημα της εκτός σχεδίου δόμησης.

Όμως η απόπειρα  όχι μόνο έμεινε απλή έκθεση ιδεών αλλά και κατέληξε να επιτρέπει την εγκατάσταση σ΄ αυτές τις περιοχές νέων λατομικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά ότι τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος   δεν αντιμετωπίζονται με  μισά και διστακτικά βήματα ούτε με  επικοινωνιακούς  τακτικισμούς, χρειάζονται συγκρούσεις."

      

Επιστροφή