Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων

Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων
17 Νοεμβρίου 2020, 10:50
A+ A-
Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.

Οπως επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης, στόχος της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των επιχειρήσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς το 50% του τζίρου πραγματοποιείται το διάστημα αυτό.

Το σχέδιο, και εάν φυσικά οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν, είναι η σταδιακή επαναφορά της αγοράς με αυστηρά μέτρα. Το άνοιγμα των επιχειρήσεων θα γίνει ανά εβδομάδα αρχή γενομένης από τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν μικρό αριθμό καταναλωτών.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν όλες οι άλλες επιχειρήσεις, με αυστηρά ωστόσο μέτρα, αποστάσεων και συγκεκριμένων ατόμων μέσα στο κατάστημα, και τέλος η εστίαση και οι καφετέριες.

Για τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, θα αξιοποιηθούν και οι εξωτερικοί χώροι, και για το λόγο αυτό θα εγκριθεί πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών, το οποίο θα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Στην επόμενη φάση, θα ανοίξουν οι άλλοι κλάδοι ψυχαγωγίας, αθλητισμού και τα εμπορικά κέντρα.

Επιστροφή