Αντιδράσεις για την επίσκεψη Κικίλια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ( φωτό), το πρωί του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου.
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για σκηνοθετημένη παράσταση και επισημαίνει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και το γεγονός ότι:
"Δημιουργήθηκε πρόσφατα κλινική covid -19 στελεχωμένη με μόλις 8 άπειρους επικουρικούς νοσηλευτές για 10 κλίνες ενώ οι ανάγκες της απαιτούν 2-3 νοσηλευτές ανά βάρδια που φυσικά δεν έχουν δικαίωμα να λείψουν, να αρρωστήσουν, να βγουν σε καραντίνα."
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, ο οποίος σημείωσε ότι:
" Μας είπε ο υπουργός ότι μετατράπηκε σε Μονάδα Covid η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά δεν μας είπε όμως ποια είναι η τύχη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τα υπόλοιπα (σοβαρά, αλλά μη Covid) περιστατικά, που με τόσο κόπο και μετά από τόσα χρόνια έγινε πραγματικότητα στο νέο Νοσοκομείο.
Η αλήθεια είναι ότι περιστατικά (μη Covid) που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε άλλες δομές υγείας της Στερεάς και της Θεσσαλίας (Νοσοκομεία Λαμίας και Καρδίτσας).
Δεν μας είπε ο Υπουργός που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος που με την αναστολή της τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου (τακτικά χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία κ.α.) θα έχει ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες."
Ο κ. Βαρδαρός υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέδιο να προωθούνται στο νέο Νοσοκομείο περιστατικά κορωνοϊού απ΄ όλη την Ελλάδα και οι ασθενείς ττου νομού να εξυ[ηρετούνται από άλλα Νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
" Στην πραγματικότητα το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ, στο όποιο δεν κρίθηκε σκόπιμο να εναντιωθεί κανείς από τους κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές του νομού προβλέπει ότι η υπόλοιπη νοσηρότητα του νομού θα εξυπηρετείται από τα δύο περιφερειακά νοσοκομεία σε Κύμη και Κάρυστο.
Πιθανώς και από τα κοντινά νοσοκομεία άλλων νομών (Θήβα, Λαμία), από τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από το δίκτυο των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών του νησιού. Ε δεν το λες και αναβαθμισμένη υγειονομική φροντίδα εν μέσω πανδημίας!"




















