ΧΑΛΚΙΔΑ: Κίνδυνος-θάνατος ο δρόμος στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κίνδυνος-θάνατος ο δρόμος στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου
14 Νοεμβρίου 2020, 09:31
A+ A-
Ο συνταξιούχος δικηγόρος Κώστας Κεμίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Χαλκιδέος συνταξιούχος δικηγόρος Κώστας Κεμίδης, με επιστολή του στο egnomi.gr, θίγει ένα σοβαρό θέμα, σχετικά με την ασφάλεια των επισκεπτών-προσκυνητών στο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου, στη Χαλκίδα.

Όπως επισημαίνει, τα αυτοκίνητα παρκάρουν απέναντι από το εκκλησάκι, όπου υπάρχει αρκετός χώρος και στην συνέχεια οι επιβαίνοντες πρέπει να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο, για να φτάσουν στον ιερό ναό.

Ωστόσο, το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως τονίζει ο κ. Κεμίδης:

«Τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ένθεν και ένθεν, από το σημείο αυτό (είτε έρχονται από την μεριά της Χαλκίδας, είτε αντιθέτως, από την μεριά της Λαμψάκου), είναι τόσα πολλά και τρέχουν όλα, ανεξαιρέτως, με μεγάλη ταχύτητα και αδιάκοπα, που δεν βρίσκεις χρόνο (ούτε δευτερολέπτων), να διασχίσεις το οδόστρωμα, άφοβα, να πας στον ναό, ή να πας στο αυτοκίνητό σου, φεύγοντας από τον ναό.

Αντιλαμβάνεσαι, τι γίνεται τα πρωινά, που η κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη και ο κίνδυνος γίνεται πιο μεγάλος. Μάλιστα, έφερα στο μυαλό μου, τα 100άδες θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, στο σημείο αυτό του «κόμβου του θανάτου», από τότε που το αυτοκίνητο μπήκε για καλά στην ζωή μας και στην καθημερινότητα, για εξυπηρέτηση των βιοτικών αναγκών μας.»

Η πρόταση του Κώστα Κεμίδη, ως ενεργού πολίτη, είναι να τοποθετηθούν στο σημείο φωτεινοί σηματοδότες, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει:

« Πάντως λόγω και της παλιάς ιδιότητάς μου, σαν δικηγόρος, οφείλω να επισημάνω προς κάθε αρμοδία ή συναρμοδία Αρχή, ότι «η παράλειψη οφειλομένης ενέργειας, για την αποτροπή διαφαινομένου κινδύνου», συνιστά «ποινικό αδίκημα» και επισύρει, μάλιστα, πέραν της επιβολής αυστηρών ποινών και υποχρέωση αστικής αποζημίωσης, για οποιαδήποτε σωματική βλάβη (βαριά ή ελαφριά) ή και για ενδεχόμενο θάνατο του θύματος.»

Επιστροφή